Jump to content

Biztos, hogy jól sminkelsz? Alapvető hibák

2014. 11. 10. 09:15

A szépségápolás, azon belül is a sminkelés terén vannak hibák, melyeket időről időre óhatatlanul elkövetünk. Időhiány vagy lustaság miatt időnként belefér egy-két baki, hosszútávon azonban nem tesz jót bőrünknek, ha nem figyelünk oda bizonyos dolgokra.

Az ecsetek tisztításának elhanyagolása

Majdnem mindenki beleesik ebbe a hibába, de nagyon fontos, hogy sminkecseteinket megfelelő időközönként tisztítsuk. A túl sokáig használt ecset eltömítheti a pórusokat, nem segíti a precíziós munkát és összemaszatolja a színeket.

Bronzosító az egész arcon

Ha szeretnéd, hogy arcod napbarnított legyen, használj inkább barnítókrémet. A bronzosítót ne vidd túlzásba, mert a hajad tövénél és a nyakadnál úgyis látszani fog a turpisság. Inkább az arccsontokra, a homlokod felső részére, az állkapocsra és a nyakra, valamint az orrnyergekre korlátozd a bronzosító használatát, és sokkal természetesebb színed lesz.

Alapozó keverése a kézfejeden

Ha először próbálsz ki egy alapozót, vagy kevered össze a megfelelőt több színből, ne a kézfejeden tedd. A bőröd textúrája teljesen más, mint az arcbőrödön, így más színt is fogsz látni.

Sminkben aludni

Rövidtávon pattanásokat okozhat, hosszútávon pedig a bőr idő előtti öregedését, ha sminkben fekszel le. Az alpozó és a különböző kenceficék tágítják a pórusokat, ami egy idő után állandósul. Márpedig kitágult pórusok = öregedő bőr.

Szájceruzával csak az ajak körvonalait megrajzolni

A '90-es években lehet, hogy ez volt a divat, de manapság már inkább nevetség tárgya a szájceruzás körvonal. Még ha rúzzsal kombinálod is, figyelj arra, hogy a rúzs egy idő után elhalványul, és megmarad a körvonal. A szájceruzával minden esetben töltsd ki, színezd az egész ajkadat.

Túl sok alapozó

Attól, hogy a fürdőszobai tükörben jól mutat, még nem nem kell három réteg alapozót felvinni az arcbőrödre. Természetes fényben maszkszerűen hat, nem beszélve arról, hogy néhány óra után pudingosabb állaga lesz, meleg időben pedig gyakorlatilag lefolyik az arcodról a túl sok alapozó.

Pirosító helytelen felvitele

A pirosítás nem anyiból áll, hogy két köröző mozdulattal bohócarcot varázsolsz magadnak az arccsontod közepére. Pirosító használata közben mosolyogj, így látod pontosan, hova mehet a szín. Az arccsontoktól indulva hátrafelé, a halántékod felé vidd fel, és ne felejtsd el eloszlatni a színt.

Túl sokáig használni egy sminkterméket

Tudjuk, hogy fájó dolog kidobni egy jól bevált sminkterméket, de hidd el, jót teszel a bőrödnek, ha nem használsz lejárt szavatosságú sminkcuccokat. Alaposan ellenőrizd a felhasználási időkorlátot, de 1-2 évnél tovább semmiképpen ne használj semmilyen terméket!



Rossz fényben sminkelni

Sminkelésre egy jól megvilágított szoba vagy egy természetes fénnyel bőven megáldott helyiség a legalkalmasabb, de ne felejts el előre gondolkozni. Hova mész? Szabadtéri randira? Napsütésbe? Neonfényes irodába? Homályos bárba? Az úticél fényviszonyaihoz legközelebb álló fényben készítsd el vagy ellenőrizd a sminkedet.



(Fotók: popsugar.com)