Jump to content

Tündökölj akkor is, ha nem aludtál eleget!

2014. 10. 28. 10:12

Hosszú volt az éjszaka? Bulizni voltál a barátaiddal? Nem aludtatok sokat a pasiddal? Ilyenkor nem túl jó érzés belenézni a tükörbe reggel. Van azonban néhány apró trükk, mellyel kevés alvás után is tündökölhetsz és úgy tehetsz, mintha frissen és üdén ébredtél volna...

1. Hidratálj!

Ez a legfontosabb, hiszen az arcodnak tápanyagra van szüksége, és ezt nem nem csak kenceficékkel adhatod meg neki. Ébredés után igyál meg egy pohár hideg vizet, és ne felejts el rendszeres időközönként inni egész nap.
 


 

 
2. Hideg zuhany

Egy gyors és hideg zuhany nem csak frissítő és ébresztő hatású, de a pórusokat is segít összehúzni. Közben arcodat finoman tisztístd meg arclemosóval.
 

 


 

3. Radírozás

Ha keveset aludtál, valószínűleg a lefekvés előtti szépségápolási teendőket is kihagytad. Ezért ébredés után radírozd arcodat, mellyel eltávolítod a maradék sminket, az elhalt bőrréteget és ragyogóbbá válsz. Ne sajnáld rá az időt: az arcmasszázs segít beindítani a vérkeringést, így pedig éberebbnek tűnsz majd.

 


  


4. Szemkörnyékápolás


Az ébren töltött órák legszembetűnőbb bizonyítéka a puffadt, karikás szem. Használj szemkrémet és hidegborogatást.

 



 

5. Pattanások kezelése

Frissebbnek és magabiztosabbnak fogsz tűnni, ha ilyenkor külön kezeled a pattanásaidat is. Ne hagyd, hogy egész nap dolgozzanak a baktériumok a bőröd alatt!

 


 


6. Hidratáló permet

Hogy fénylőbb és ragyogóbb legyen az arcod, spriccelj az arcodra hidratáló permetet. Ha nincs kéznél ilyen, elég ha ásványvizet használsz. Tartsd magadnál a permetet egész nap, és néhány óránként frissítsd fel arcod.

 


 


7. Vond el a figyelmet vörös rúzzsal


Ha nem aludtál eleget, akkor is sápadtabbnak fogsz tűnni, ha használsz alapozót. Vigyél színt a sminkedbe: használj pirosítót és vörös rúzst, így elvonod a sápadt bőrszínről a figyelmet. Ráadásul úgy fogsz tűnni, mint akinek rengeteg ideje volt reggel elkészülni...
 



 

(Fotók: popsugar.com, makeup.com)