Jump to content

Az olívolaj megszépít!

2014. 10. 22. 11:57

Az olívaolaj nem csak egy egészséges konyhai alapanyag, de a szépségápolás egyik elengedhetetlen és sokoldalú kelléke. Használd te is, és meglátod, mennyi titkot és meglepetést rejteget az olívaolaj!

1. Hajápolás

Melegíts egy kevés olívaolajat mikrohullámú sütőben, és hajmosás előtt dörzsöld át vele hajvégeidet. Hagyd úgy 10-20 percen át, majd moss hajat.



2. Ajakápolás

Egy kis kristálycukor, egy teáskanál olívaolaj és egy kis citromlé: már kész is a tökéletes ajakradír! Kiszáradt, cserepes ajkaidat puhává és fénylővé varázsolja. És egy jó hír: még ehető is!



3. Sminklemosó

Joggal gondolhatnád, hogy olajjal tiszítani az arcbőrt vagy a szem környékét nem túl bölcs gondolat. Ám az olaj vonzza a másfajta olajos anyagokat, így tökéletes sminklemosó lehet. Langyos olívaolajba mártott vattával töröld át a szemed környékét, és arcod, majd meleg vízzel és bőrbarát arclemosóval folytasd.

4. Hajfényesítő szérum

Ha csillogóbbá akarod tenni hajadat, esetleg rakoncátlan fürtjeidet, frizurádat szeretnéd beállítani, néhány csepp olívolajjal is megteheted.

5. Borotvakrém


Kifogytál a borotvahabból? Kend be a szőrteleníteni kívánt területet egy kis olívaolajjal és megoldódott a probléma!

6. Körömápoló

Főzés előtt vagy után mártsd ujjaidat olívaolajba. Fényesebbé teszi körmeidet, puhábbá a körömágyakat és még gyorsabban is nő a körmöd.

7. Hidratáló


A különösen száraz, már-már sebesen kiszáradt, ekcémás bőrre kiválóan alkalmas az olívaolaj, mely segít hidratálni, nyugtatni a kipirosodott, felrepedezett, sebes bőrt.

8. Babapopsi ápoló

Kevés olyan termék van, mely egyaránt biztonságos felnőttek és babák számára is, az olívaolaj pont ilyen. Használd bátran a babapopsi ápolására!



9. Sarokápoló

Kiszáradt, repedezett a sarkad? Radírozd le az elszáradt bőrréteget, majd kend be olívolajjal a sarkadat. Húzz zoknit éjszakára, hogy a hidratáló hatás még ütősebb legyen. 



10. Sminkecset tisztító

Fontos, hogy rendszeresen tisztítsd sminkecseteidet. Készíts házi tisztítószert kétharmad fertőlelnítő szappan és egyharmad olívaolaj keverékével. 



(Fotó: popsugar.com)