Jump to content

Hogyan rakj rendet a szekrényedben?

2014. 10. 19. 23:26

Most, hogy jön a hideg idő, nincs is jobb alkalom egy nagy rendrakásra a szekrényünkben! Szortírozz, szanálj, rendszerezz és rendezz tanácsaink és tippjeink alapján.

1. Cseréld ki

Ha már úgyis mindent kipakolsz, válogasd külön a nyári ruháidat, és azokat tedd a szekrény tetejére, vagy a nehezebben elérhető polcokra. Most egy ideig úgysem lesz rájuk szükséged. Az eddig eldugott őszi-téli cuccaidat válogasd át, és ne tegyél vissza a szekrénybe semmi olyat, amit már tavaly sem hordtál, már nem jó a mérete vagy kiment a divatból.

2. Pamut akasztó


Helyspóroló megoldás, ha jelenlegi akasztóidat lecseréled keskeny pamut akasztókra, melyekből több fér el ugyanannyi helyen, jó tartást biztosítanak ruháid számára, ráadásul rendezettebb és szebb összhatást kelt, ha az összes akasztód egyforma színű és formájú.

3. Koordináció

Ha megvan minden, amit megtartasz és minden fogason lóg, rendszerezd és koordináld ruháidat. Elsőként színek szerint, a színeken belül pedig válaszd külön a típus szerint a darabokat (topok és pólok, aztán ingek és blúzok, végül pulcsik és kötött pulóverek).

 



 

4. Hajtogass

Felesleges akasztót pazarolni azokra a ruhaneműkre, melyek nem gyűrődnek. Hajtogasd a sportpulcsikat, kardigánokat vagy éppen a farmereket.

5. Válaszd külön

Ha megoldható, őszi és téli kabátaidat és a nehezebb felsőket tartsd külön a többi ruhától. Mondjuk egy külön gardrób szekrényben, az előszobaszekrényben, vagy fogasokon. Ezek a darabok sokkal nagyobb helyet foglalnak el, viszont ritkábban cserélgeted őket.

6. Kiegészítők

Rendszerezd a kiegészítőket is. A szekrényed ajtajának belsejére ragassz öntapadós akasztókat, azokon tárold az öveidet, táskáidat, sálaidat és nyakláncaidat.



7. Láthatóság

Ha van rá lehetőséged, ne rejtsd el cipőidet. Legyen külön szekrényed, gardróbod, polcod vagy fiókod a cipőknek, ahol egymás mellé helyezheted őket, és jobban átláthatod a lehetőségeidet. Ha külön gardrób szobád van, gondoskodj a megfelelő világításról, hiszen így sokkal könnyebb lesz kiválasztani a megfelelő öltözéket.

 



 

(Fotók: pinterest.com, closeteditors.com)