Jump to content

Mindörökké zöld: Nem csak finom, de megszépít!

2014. 10. 13. 14:12

Vannak zöld növények, melyek nem csak egészségesek, hanem a szépségápolásban is segítségedre lehetnek anélkül, hogy sok pénzt költenél biokozmetikumokra. A piaci bevásárlás vagy főzés közben jusson eszedbe: ezek a zöldek a szépségért is felelősek!

1. Zöld tea

A zöld teában antioxidánsok és koffein található, úgyhogy igyál belőle minél többet. Főzz egy csészével, hűsd le, majd spricceld az arcodra: láthatatlanná teszi a pórusokat!

2. Uborka

Az uborka nem csak egészséges, hanem tele van antioxidánssal és flavionidokkal. Ismerős a trükk: egy álmatlan éjszaka után vágj két vékony szeletet, pihentesd a szemeden 10-20 percen át és láss csodát!

3. Olívaolaj

Az olívaolaj nem csak főzésnél számít egészséges választásnak, de megszépíti körmeidet is. Áztasd kevés olívolajba ujjhegyeidet, és meglátod milyen fényesek, csillogóak lesznek körmeid és puhák körömágyaid.



4. Kiwi


A kiwi nemcsak alacsony kalóriatartalmú gyümölcs, de remek maszk alapanyag. Pépesített kiwit keverj el natúr joghurttal és kókuszolajjal, majd kend az arcodra, ha hámlasztani szeretnél.

5. Zöldalma

Az almaborecet csodákat művel a konyhában és a fürdőben is. Keverj össze almaborecetet és vizet egynegyed és háromnegyed arányban, majd hajmosás közben, samponozás után masszírozd a fejbőrödbe. Alaposan öblítsd le, hajad pedig egészségesebb és ragyogóbb lesz.

6. Szőlő

A szőlő nem csak finom, hanem fiatalító hatású is. Szőlő, joghurt és méz segítségével ránctalanító krémet készíthetsz, mely segít halványítani az apró ráncokat és kisimítja a bőrt.



7. Lime

A lime nem csak kedvenc koktéljaid alapja, hanem a szépségápolásban is segít. Lime, kristálycukor és olívaolaj kombinációjával fantasztikus radírozó arctisztítást végezhetsz.

8. Mézdinnye

A mézdinnye tele van antioxidánsokkal és C-vitaminnal. Ha nem csak az ízét szeretnéd élvezni, hanem jótékony, bőrnyugtató hatását is, néhány vékony szeletet helyezz az arcodra és pihenj úgy.



9. Menta


Ha legközelebb észreveszel arcodon egy pattanást, tépj le néhány mentalevelet, és egy kis rózsavízzel pépesítsd. Kend a problémás területre 10 percre, majd öblítsd le. A menta gyógynövény, mely enyhíti a gyulladást és a pirosságot.



10. Avokádó

Készíts hajerősítő krémet egy fél avokádóból, egy tojássárgájából, egy teáskanál mézből és egy evőkanál olívaolajból, masszírozd fejbőrödbe és egy zuhanysapka alatt hagyd a hajadon fél órán át. Az omega-3 zsírsavak nem csak egészségesek, de hajszálaidat is megerősíthetik. 




(Fotók: ko-te.com, posugar.com, poweredbypeanutbutter.com)