Jump to content

Csinálj otthon őszi arcmaszkot!

2014. 10. 09. 23:47

Itt az ősz, hivatalosan is itt a tökszezon! Közeledik a Halloween, beérett ez a vicces, színes és sokoldalú gyümölcs, mely nem csak dekorációként, finom csemegeként vagy kivájt lámpásként használható fel, hanem a szépségápolásban is: csinálj magadnak arcmaszkot!

A sütőtök tele van csupa bőröd számára hasznos és egészséges tápanyaggal: cinkkel, antioxidánsokkal és vitaminokkal, valamint segít megelőzni a ráncok és az öregedéssel járó foltok kialakulását, továbbá gyengéden lehámlasztja az elhalt bőrsejteket.



Elsőként készítsd el a maszk alapját, mleyhez pürésítened kell némi sütőtököt. Körülbelül negyed csésze püréhez keverj hozzá egy tojást. A tojás sárgája szintén rengteg tápanyagot tartalmaz az arcbőr számára, míg a fehérje segít összehúzni a pórusokat és ránctalanító hatású.

Ehhez az alaphoz add hozzá a következőket arcbőr típusod szerint:

- ha száraz a bőröd: néhány kanál mézzel keverd el a maszk alapot, mert ez hidratálja a bőrödet, ugyanakkor fertőtlenítő hatása miatt megakadályozza a pattanások kialakulását, illetve csökkenti a meglévő gyulladt csomókat.

- ha zsíros a bőröd: az összehúzó és szárító hatás érdekében keverj az alaphoz egy kis almabort vagy alma cidert, esetleg áfonyalét.

Egyeneletesen kend el a maszkot arcbőrödön, és hagyd magadon 15-20 percig. Majd vízzel alaposan leöblítve élvezd tisztább, ragyogóbb, feszesebb, és puhább arcbőröd!


 (Fotók: popsugar.com)