Jump to content

Halloween smink: Rettegjenek, ha rádnéznek

2014. 10. 08. 17:41

Halloween a borzongásról szól. Nem csoda, ha az amerikai kultúra beöltözős szokásai között jelen vannak a horrorisztikus jelmezek. Ha igazán félelmetes akarsz lenni, játssz egy kicsit a sminkeddel: legyél például zombi! Az alábbi módszer már-már annyira félelmetes, hogy egészen művészi...

Egy ilyen rémisztő smink elkészítéséhez szükség van némi kézügyességre, és a megszokottól eltérő színű arcfestékre, de az eredmény olyan egészen egyedi és rémületes lesz, hogy megéri a befeketett idő és energia.

Az Egyesült Államokban szokás a horrorjelmezekhez horrorsminket is készíteni. Különösen népszerű a Jekyll és Hyde típusú smink, azaz míg az arc egyik fele átlagos és hétköznapi, addig a másik fele az igazán ijesztő. 

Ezt persze nem olyan könnyű elkészíteni, de egy kis segítséggel megvalósítható. Kell egy színes arcfesték paletta, némi latex festék és művér. Ezek könnyedén beszerezhetők, ám akár csalhatsz is picit. A műszempilla ragasztó például latex alapanyagú, így csenhetsz egy keveset abból is, míg művért otthon is kotyvaszthatsz mézből, valamint egy-egy csepp vörös és kék ételfestékből.

Az alábbi zombi smink igazán élethű és részletgazdag. A videó segítségével lépésről lépésre elkészítheted te is, következzenek az alaplépések.

1. Vigyél fel alapozót és korrektort arcbőrödre.

2. Szemedet macskásan húzd ki tussal (winged eyeliner) és tegyél fel vörös rúzst.

3. Most jön a móka: arcod egyik felét kend be fehér festékkel. Egy réteg elég lesz, ne legyél hómeber.

4. A zombiknak már nincs vérük, így a hullasápadt hatást úgy érheted el, ha kék, sárga, zöld és barna arcfestéket összekeversz és elkent foltokat rajzolsz az arcodra egy sminkszivacs segítségével.

5. Az igazán halálosan sápadt, vérhiányos arcszínt úgy érheted el, ha szürke és fekete festék kombinációjával árnyékolsz. Tégy úgy, mintha a bronzosítót vinnéd fel: kend az arccsontod vonalára, a halántékodra és az állkapcsod, valamint szemeid alá. Figyelj a nyakadra is, ne üssön el az arc áttetsző, kiszívott színétől.

6. Az általános zombi vérhiány miatt piros vagy vörös festékkel húzd ki az alsó szemhéjadat és pirosítsd az orrod környékét.

7. A zombik szemei a leghalottabbak, ezért kenj egy kis fekete festéket a belső szemzugodba, sötétkéket kifelé haladva, keverve egy kis bordó színnel. Vidd a szemed alá is, mintha monoklid lenne.

8. Hogy texturált legyen az arcbőröd, fogj egy régi fogkevét, és keverj össze izopropil alkoholt és barna festéket (az acetonos körömlakk lemosó is megteszi), kend bele a fokgkefét és az ujjaid segítségével spriccelj barna pöttyöket at arcodra. Vigyázz, hogy szemedbe és a szádba ne kerüljön!

9. Most jön a legnehezebb rész, a mély seb előállítása. Ehhez tépkedj szét szabálytalan alakúra egy zsebkendő egyetlen réteget. A darab akkora legyen, amekkorának a sebet szeretnéd. Vedd elő a latex festéket és kend fel az arcodra. Nyomd hozzá a gyűrött zsepit, aztán a közepén vájj ki egy lyukat: ez lesz a nyílt seb. Ezt a lyukat fesd be vörösre, határait pedig fekete színnel, hogy alvadt vérre emlékeztessen.

10. A zsebkendő többi részét árnyald zöldes színűre, mintha beleolvadna az arcod többi részébe.

11. Végül jöhet a művér. Folyasd és fesd a seb köré, az orrlyukadba, a szád szélére és a szemed alá. Egy vajazókés segítségével akár mű-vágásokat is ejthetsz magadon, persze a a kés lapos felét használva.

12. Ha még egy kis csavart akarsz belevinni, a zombi szemedbe tegyél színes kontaktlencsét, tovább borzolva kinézetedet.

Félelmetes, ugye? A hatás tuti nem marad el...


 

(Forrás és fotó: popsugar.com)