Jump to content

A Dior-ban sosem csalódunk

2014. 07. 11. 14:11

A héten zajlanak már az őszi couture divatbemutatók, ahol azontúl, hogy minden darabot kézzel készítenek, a tervezők is igazán elengedik fantáziájukat. A legújabb Raf Simons-szal sem volt ez másként, aki teljesen elvarázsolt minket ruháival.

Bevalljuk, nekünk egyértelműen a Couture hét a kedvencünk. Olyan lehetetlen, de mégis ellenálhatatlan kreációkkal rukkolnak elő a tervezők, amiket még kedvünk is lenne hordani. Már másodjára tervez Raf Simons, a Christian Dior kreatív igazgatója a márkának, és ismételten sikert aratott. Az eredeti orchidea falakkal tette meseszerűvé az egész showt, amikben főleg a fehér szín érvényesült. „Az emberek szembesítése, az igazi modern stílusról.” – mondta Simons. A korábbi századokból merített inspirációt, mint például a 18. századi királyi udvarházból vagy az Edward korabeli szabászatból.

Az első sorokban foglaltak helyet a híres szakmabeliek, vagy hírességek. Charlize Theron, Sean Penn, Jennifer Lawrence vagy Mario Testino, divatfotós. A kollekció 8 különböző stílusban volt bemutatva, ami hatékonynak bizonyult, mivel így a részletekre való figyelemre késztették a nézőket.

A modellek olyan pozícióban tartották a kezüket, ami szokatlan a modell világban. Kenyérkosár alakú szoknyák és sportos női mellények tömkelegét láthattuk, selyemhímzéssel és ezüst karkötőkkel. A cipőre különösebb hangsúlyt nem fektettek, egyszerű fekete hegyes orrú magassarkúban vonultak. Vastagon mintázott, túlnyomtatott díszítésű kabátok álltak a középpontban. A tervező már korábban is bizonyított a Titkos kert című kollekciójával. Egy olyan egyéni módon utazott vissza az időbe, ami az akkori divatot alakította át naprakésszé.

forrás: www.vogue.co.uk