Jump to content

Integetőháj torna

2014. 03. 14. 10:21

A királynői integetési mód nekünk is jár. Nekünk, akik egész életünkben sportoltunk ezt-azt, s mégis megjelent felkarunk hátsó részén a nem kívánt megereszkedett zsírtömeg. Ez az, ami a normál integetésnél ijesztő módon képes remegni, míg a királynői jobbra-balra kézfejmozgatásnál meg sem moccan.

Ne hagyjuk annyiban! Választhatjuk a plasztikát vagy inkább edzéssel turbózzuk fel karunkat, legyen szép és izmos, mire beköszönt az ujjatlan pólók szezonja. Ne riadjunk meg attól, hogy az egykor kényelmes blúz galád módon feszül karunkon. Végezzük el az alábbi gyakorlatokat, erősítsük karunkat, formáljuk izmokká az integetőhájat.

Két karunkkal hátul támaszkodjunk egy székre, padra, majd emelkedjünk le/fel, ezzel a mozdulatsorral saját súlyunk dolgozik a tricepszre. Ismételjük meg a gyakorlatot 20-szor. A gyakorlat alatt figyeljünk a hátra, lábakra, végig maradjon feszes a testtartás.

A klasszikus gyakorlat. Szükség lesz egy súlyzóra, annak hiányában egy kis ásványvizes palackra (feltölthetjük homokkal is). Fontos a pontos, helyes testtartás a gyakorlat alatt. Harántterpesz elől hajlított lábbal, ha kényelmesebb rátámaszkodhatunk, míg hátul nyújtott lábbal végezzük a felette lévő karban tartott súllyal a karhajlítást-nyújtást. Ismételjük meg a gyakorlatot a másik karral is. 20 adag mindkét oldalon ajánlott.

Ereszkedjünk a földre - lehetőség szerint matracra - fekvőtámaszba úgy, hogy a karunk szorosan a test mellett legyen, tenyerünk pedig közvetlenül a mellkas alatt támaszkodjon. A mutató és a hüvelykujj háromszöget alkosson. Ez már így önmagában sem egyszerű, de ha még fegyelmezetten leereszkedünk-felemelkedünk 20-szor, igazi hősnek érezhetjük magunkat. Figyeljünk a testtartásra végig a gyakorlat alatt. Megsúgom, ez még a hasat is erősíti. Eleinte nem fog jól esni. Később sem, ám egyre könnyebben végezhető a gyakorlat a kar erősödésével.

A jutalom a karok nyújtása, ne feledkezzünk meg róla a gyakorlatsor végén.

Kezdjük már ma! Ne keressünk kifogást, napi 15 perc és jóleső érzéssel készülhetünk az ujjatlan polós tavaszra, integethetünk háj nélkül.

 

(fotó: womengettingfit.com, goodhousekeeping.com)