Jump to content

Topshop, a brit street-style éltetője

2014. 03. 13. 14:21

Aki nem ismeri, eljött az ideje, hogy megismerje. A Topshop egy angol multinacionális üzletlánc, ami a street-style-t és a lazaságot ötvözi. Mindenki innen öltözködik Londonban - még a sztárok is.

Itt egyszerűen mindent megtalálsz. A cipők jó minőségűek és durván jól néznek ki, a ruhák kreatívak - mondjuk néha lengék is. Mind egytől egyik a tini gardrób alapdarabjai. Mi is előszeretettel vásárolunk ott, ha kint vagyunk. Sajnos csak pár környező országban található, szóval maximum internetes megrendeléssel szerezhető be Magyarországról.

Az első üzletet 1970-ben nyitották, rá egy évre megalapították a Topman-t is, ami a férfiak számára lett külön üzletlánc.

A Topshopnak 440 üzlete található szerte a világon, köztük Dublin-ban, Új-Zélandon, Dél-Afrikában és még számos nagyvárosban.

A legnagyobb üzletük persze Londonban található. A Topshop Oxford Circus, a londoni Oxford Street-en helyezkedik el, ahol naponta 30 ezer látogatójuk van. Az üzlet különböző lehetőségeket is kínál, mint például manikűr-szalon, fodrászat, „EAT” nevű kávézó és szendvics bár, és a szuper egy-órás házhozszállítási lehetőség, ahol a vásárlók rendelést adhatnak le, amikoris a termékek megérkeznek Vespa motorokon. Az üzlet mintegy 8400 négyzetméter területű, óriási, szóval bőven van hely.

Topshop hivatalos termékei közé ruhák, cipők, sminkek és kiegészítők tartoznak. Mostani trendjei a ’Rock Coco’, ’S’,’Glactica’, ’Scandi Military’, luxus fehérneműk és a designer termékek, ’The Boutique’.

A Topshop egyénisége érte el azt a hírnevet, ami az úttörő brit divat utcájába vitte, vagyis az Oxdord Street-re. A fiatal tehetségek rendíthetetlen támogatója, Topshop szponzorálja 2002 óta a világszerte felkapott New Generation rendszert, ami csomó híres divattervezőnek segített karrierjük elején, mint például Alexander McQueen-t, Matthew Williamson-t és a feltörekvő tervező Christopher Kane-t.

2005 szeptemberében a Topshop volt az első kiskereskedő, aki a Londoni Divathéten bemutathatta kollekcióját – „Unique” néven.

2007 májusában, a brit szupermodell, Kate Moss megtervezte első kollekcióját a Topshop számára.

Még ugyanabban az évben, júliusban, a brit művésznő, Stella Vine tervezett egy limitált szériás kollekciót, exkluzívan csak a Topshop számára, amit a saját, színes munkái inspiráltak. A kollekció pólókat, mellényeket, rövidujjú ruhákat (pink flitteres felirattal) tartalmazott.

Hála az ikonikus közreműködőknek, úgy mint Kate Moss vagy Celia Birtwell, az üzletlánc megszilárdította hírnevét, mint divat vezető és trend setter. Topshop kisugárzása és folyamatosan újuló termék sorozata egyre több lojális követőt vonzott be, így lehetőséget kaptak arra, hogy tovább terjeszkedjenek, például a new york-i Soho-ban.

Összességében a Topshop talán leginkább az itthon is ismert Zara-ra hasonlít, csak ez szinte kizárólag 30 év alattiakra koncentrál. Persze ettől függetlenül minden korosztály talál magához illő darabokat, viszont el is kérik az árát érte. A cipői viszonylag drágák, viszont simán megéri megvenni őket, mert évekig kitartanak és tényleg remekül néznek ki. Tapasztalatból mondjuk: amit egyszer megveszel itt, örök kedvenced lesz.

 

(Fotók: www.hipurbangirl.com, www.premierlife.ca, macnchic.com, entertainingmadness.wordpress.com, sg.topshop.com, www.sololisa.com)