Jump to content

Hódít a hosszúszárú férfizokni

2014. 03. 12. 14:41

Olaszországban megbocsájthatatlan bűnnek számít ha kérünk egy capuccino-t ebéd vagy vacsora után (eszpresszó helyett) - csakúgy mint a bokazokni, ahol kivillanhat a férfiember szőrös lábszára. A zokni kizárólag térdig érhet, vallják a divat országában.

Ültünk már üzleti megbeszélésen úgy, hogy az asztal alá kukkantva meglláttuk kivillanni a tárgyaló partnerünk lábszárát? Na pont ezért megengedhetetlen - vallják a divatszakértők - ha a férfiak bokazoknit hordanak.

Hol vannnak már az idők, amikor csak a szín számított vagy maximum a mintája? Sétáljunk csak be egy milánói üzletbe, az eladó szörnyülködve hallgatná, ha öltönyhöz vagy farmer alá nem hosszú szárú zoknit választanánk.

Olaszországban járva ez nem is jelent problémát, mind színben, mind mintában és anyagában százszámra találunk variációkat, szinte akkor is azonnal kedvet kapunk hozzá, hogy párunkat ilyennel felruházzuk, ha az első néhány percben nevetgélnénk az ötleten.

Férfi ismerőseinket meginterjúvolva úgy tudjuk, hogy eleinte bizony hozzá kell szokni a viseléséhez, de mini-fókuszcsoportos kutatásaink azt is mutatják: aki egyszer rákapott, onnantól a bokazokni lesz számukra érthetetlen.

 

(Fotó: slightlyimpoverished.blosgspot.com)