Jump to content

A világhírű divatblogger: Chiara Ferragni

2014. 03. 11. 14:32

Élete egyszerűen tündérmesékbe illően tökéletes és még nincs is harminc. Minden fontos bemutatón ott ül az első sorban, fotózkodik, mindezt szebbnél szebb ruhákban - amiket a designerektől kap, ingyen. Folyamatosan utazik és világot lát. Egyszerűen csak irigyelni tudjuk, nem?

Ma már az internet tele van divatblogokkal, de néha egy-kettő jobban kitűnik a többi közül. Chiara Ferragni-nál sem volt ez másképp. Instagramm-ját 2 millióan követik, ahova naponta több képet is feltölt, vagy ruháiról vagy divattal kapcsolatos híreivel.

Chiara Ferragni egy hivatalos divatblogger, modell és divattervező, aki a The Blonde Salad nevű blogot írja töretlen sikerrel 2009 óta. Egyébként az olasz születésű 27 éves csaj, a milánói jogi egyetemen tanul. A blog indítása után rá két évre, a New York magazin az év legnagyobb felfedezett street-style divatbloggerének nevezte. 2011 decemberében, a Teen Vogue felkérte egy fotózásra is, mint a „Pillanat bloggere”. 2013-ra több díjat is bezsebelt, ami csak még ismertebbé tette. Később, ugyanabban az évben kiadta első könyvét is, a The Blonde Salad-ot, ami a blogján alapul.

A blogja szinte rögtön, miután megalkotta, sikereket ért el. Ma már 110 ezer látogatója van naponta. A 27 éves tanuló, a blog sikerét arra használta fel, hogy híres divat és szépségipari cégekkel összeállt egy kollekció erejéig, így Louis Vuitton, Ermenegildo Zegna és Mango-val. A blog többször is meg volt említve a Teen Vogue, New York Magazine és Vogue-ban.

Ferragni a Guessnek is modellt állt 2013 novemberében, de ezen kívül többször is felkérik, többnyire marketing célból. Rá egy hónapra, decemberben Steve Madden tervezővel állt össze, hogy kilenc cipőkollekciót dobjon piacra 2014 tavaszára. Ferragni fő kollaborációi közé tudhatja Christian Diort, Max Mara-t, Chanel-t, Tommy Hilfiger-t és J Brand-et.

A tévéiparba is betette már a lábát, ugyanis az olasz TRL Awards-ot vezette és az olasz Chiambretti Nights esti műsorában is megjelent, mint sztárvendég. És ami már tényleg nagy dolognak számít: a cannes-i Film Fesztiválon is végigvonult a vörös szőnyegen.

 

A blog Chiara fő érdeklődési köreiről szól, mint például divat, fotózás és utazás. A blog címe is innen ered, mivel a blogon ezeknek a „Salad mix”-jéről ír, és a „Blonde” elnevezés pedig a szőke hajára utal. Maga Ferragni szerint 30 százaléka az olvasóinak olasz, a többi pedig angol, amerikai, japán, francia, német és brazil.

Képein az is látszik, hogy rajong Mickey egérért, sőt egy tetoválása is van az alkarján róla. A cipőket ő maga tervezte, ezen kívül ékszereket is a piacra dobott, amit saját maga is hord.

Ami még említésre méltó, hogy ezeket a profi fotókat a barátja csinálja, aki szinte mindenhova elkíséri, így megörökíti a szereléseit vagy nagyobb pillanatait.

Aki kiváncsi blogjára, az az alábbi linken megnézheti.

http://www.theblondesalad.com


(Fotók: wheretoget.it, www.theblondesalad.com, modish-blog.blogspot.co.uk)