Jump to content

10 egyszerű ékszer pólóból

2013. 09. 13. 13:15

A kinőtt vagy kiszakadt pólónak sem kell feltétlen egyből a szemetesben kikötnie. Most arra mutatunk néhány példát, miként készülhet a már nem használt pólóból fülbevaló, karkötő és nyaklánc.

Egy póló, néhány alapanyag az ékszer-kellékes boltból és már kezdődhet is a magunk alkotta kiegészítők „gyártása”.

Anyagok:

  • rézcső
  • póló
  • különböző méretű sárgaréz gyűrű
  • réz lánc
  • aranylánc
  • fülbevaló akasztó
  • arany szalagvég
  • kulcstartó karika
  • arany kapcsok és gyűrűk

Eszközök:

  • csővágó
  • fűrész
  • fogó
  • olló
  • finom csiszolópapír

 

1. Kacér rojtos nyaklánc

Vágjunk egyenlő hosszú darabokat a pólóból, majd húzzuk szét kicsit, ezzel megnyúlik az anyag, és be tud pöndörödni. Egyszerűen hurkoljuk át a félbehajtott anyagot a láncon, majd tegyünk így a többi darabbal is.

 

2. Lépcsőzetes réz nyaklánc

Elsőként a rézcsövet kell egyenlő darabokra vágni. Helyezzünk egy darab csövet a csővágó eszközünkbe, forgassuk körbe. Ezután a kézifűrésszel vágjuk el, majd a csiszolópapírral simítsuk le a széleit. A nyaklánchoz nyújtsunk ki 5 pólódarabot, arasznyi nagyságban egyre hosszabbat. Húzzuk bele a rézcsövet, fogassuk meg az anyagok végét, majd egy arany kapocs és gyűrű elhelyezésével össze is tudjuk fogatni a nyakláncunk két végét.

 

3. Lógós fülbevaló

Ezek a kis szépségek is nagyon egyszerűen készülnek. Vágjuk két 6 cm hosszú anyagot a pólóból és a láncból. Szintén húzzuk meg kissé az anyagot, majd hurkoljuk át a lánccal együtt egy réz gyűrűn. Még egy fülbevaló akasztót kell gyűrűhöz fogatni.

 

4. Háromszög fülbevaló

Húzzunk egy arasznyi nagyságú darabot a pólóból, amit húzzunk egy darabka rézcsőbe. Arany szalagvéggel fogassuk össze a póló két végét, majd a maradék anyagot vágjuk le. Egy fülbevaló akasztót rögzítsünk a szalagvéghez, majd egy darab láncot csúsztassunk a csőbe. Egy kis ragasztóval rögzíthetjük, hogy ne mozogjon a lánc.

 

5. Barátság karkötő

Ehhez vegyünk tetszőlegesen vékony darabokat a pólóból és fonjuk össze, majd néhány vékonyabb és vastagabb szálat is fogjunk hozzá, szalagvéggel fogassuk meg és már csak egy kapcsot kell hozzá tenni, és kész!

 

6. Fonott nyaklánc

Fogjunk össze egy darab láncot és két különböző színű póló darabot, fonjuk össze és arany szalagvéggel rögzítsük a végeket. Ezt ismételjük meg még négyszer mindig valamivel hosszabban. Két kulcstartó karikára fűzzük fel a végeket, egy másik lánccal pedig csatoljuk össze a két karikát és ennyi!

 

7. Falevél fülbevaló

Vágjuk két darab falevél alakú darabot a pólóból. Ezt nem kell húzogatni, hanem bevagdosni, mintha a falevél erezete lenne. Egy szalagvég erősítésével és egy fülbevaló akasztó felhelyezésével már készen is vagyunk.

 

8. Réz fonott nyaklánc

A rézláncot és két ugyanolyan színű póló darabot fonjunk össze, a végeihez fogassunk szalagvégeket, majd húzzunk bele egy darab rézcsövet. Még egy kapocs és már készen is vagyunk!

 

9. Arany karika karkötő

Egyszerűen hurkoljunk vastagabb póló darabot egy nagyobb sárgaréz gyűrűbe, majd még egyet, a végeit rögzítsük szalagvéggel, és már csak egy kapocs szükséges.

 

 

10. Szálas, karika nyaklánc

Ez a kacér nyaklánc igazán szórakoztató darab. 10-20 szál póló anyagot húzzunk azonos hosszúságú, amit szalagvégekkel fogjunk össze. Egy-egy kisebb gyűrűbe fogjuk össze a szalagvégeket, amit bújtassunk kulcstartó karikába. Olyan hosszú láncot tegyünk még rá, amibe bele tudjuk bújtatni a fejünk.

Forrás: www.brit.co