Jump to content

3 hullámos frizura hosszú hajra

2013. 08. 15. 06:00

Romantikus, bohém, netán tengerparti hullámokra vágysz? A nyár legkedveltebb hajviseletét idén is a tenger hullámai ihlették. Ehhez a laza, nőies frizurához adunk most tippeket, amivel otthon magad is könnyedén elkészítheted.

Hajsütővassal a göndör loknikért

Kezdjük a hagyományos, hajsütővassal kreált göndör fürtökkel, amivel így tartós hullámokat készíthetsz. Ehhez a hajad egyik részét csatold fel. Vegyél egy tincset, fújj rá hajsprayt, majd tekerd fel a hajsütővasra. Tartsd rajta pár másodpercig, mielőtt leengednéd. Jöhet így sorban a többi tincs is. Végül hajtsd előre a fejed, és lazán fésüld ki a hajad az ujjaiddal.

 

Hullámok lapos sütővassal

Lapvassal történő hullámosításra is itt egy példa. A lényege, hogy a hullámerősséget a tincsvastagság és a lapvas szélessége határozza meg. Először a tincset fújd be hőre aktiválódó fixálóval, a vasat a tincs végéhez téve kezd el feltekerni. Pár másodpercig tartsd így, majd húzd ki a vasat. Amikor elkészültél a többi tinccsel is, ismét lakkozz. Végül egy széles fogú fésűvel rendezd el a hullámokat.

 

Csavart megoldás

Hajsütővas nélkül is készülhet hullámos frizura. Ehhez először permetezz vizet, majd tengeri sós sprayt a hajra. Válaszd három részre, szorosan csavard be és tűzd le. Hajszárítóval szárítsd meg, majd kibontás után az ujjaiddal lazán fésüld át.

Forrás: www.brit.co