Jump to content

7 különleges mód lófarok kötésére

2013. 06. 14. 12:30

A lófarok nem merül ki annyiban, hogy összefogjuk a hajat és begumizzuk. Van néhány egyszerű módja annak, amivel nem hétköznapi megjelenést kölcsönözhetünk copfunknak. A végeredmény pedig egyszerűen lenyűgöző.

Mindenki szereti viselni, nyáron meg különösképp. Gyorsan elkészíthető, hétköznapra, alaklomra egyaránt, csak tudni kell, hogyan variálhatjuk megfelelően. Nem számít, hogy egyenes vagy göndör a hajad, frufrud van, oldalt vagy középen elválasztott frizurád, a lényeg, hogy jól érezd benne magad. Mutatunk 7 különleges megoldást copfod elkészítéséhez.

Nem csak lófarok

Elegáns megjelenést kölcsönöz ez a copf, ami első ránézésre nem is annak tűnik. Csupán 2-2 tincs keresztbe áthúzásával teljesen megváltoztathatjuk a tarkónál összefogott lófarok kinézetét. Bármilyen alkalomra elkészíthető, egyenes, vagy hullámos hajból is, és nem kell feltétlenül hosszúnak lennie, mert akár váll alatt érő hajból is megvalósítható.

Forrás

Csomózott

Frissített változata a 80-as évek oldalra copfozott frizuráinak. Csak fésüljük hajunkat az egyik oldalra, fül mögött fogjuk össze. Vegyünk oldalról egy-egy tincset, kössünk csomót a copf tövéhez. Ismételjük párszor, majd a kilógó tincset óvatosan dugjuk alá.

Forrás

Fonott

A laza fonat egy különleges csavart ad az amúgy egyszerű lófaroknak. Lényegében arról van szó, hogy venni kell egy tincset oldalról, amit három részre osztva kell befonni. Kicsit érdemes széthúzni, így a fonat vastagabbnak tűnik. Rögzítsük a végét. Fogjuk össze az összes hajat egy lófarokba és kössük meg. Vegyük ki a fonás végénél rögzített hajgumit vagy csatot. Még fogjunk egy tincset a copfból, és azt tekerjük körbe a tövénél, majd tűzzük le a végét. Kicsit időigényesebb, ezért nem minden nap, de valamilyen alkalomra vagy különleges eseményre elkészíthetjük.

Forrás

Játékos

Játékos megoldás a szokásos lófarok plusz három megkötése. Egy saruhoz például már csak azért is vicces, hisz így nemcsak a cipőnk római korokat idéző, hanem még a frizuránk is. Olyan hajgumikat érdemes választani, ami megegyezik hajszínünkkel. Opcionális a fejpánt, hisz az nem mindenkinek előnyös. És ami a legjobb az egészben, hogy csupán néhány pillanat alatt elkészíthető.

Forrás

Elegáns

Egy sima copf is lehet elegáns, csak szó szerint néhány csavarás szükséges hozzá. Egyenes hajból csupán néhány perc alatt elkészíthető. Fogjuk össze a hajat, majd egy tincset vegyünk a copfból, azt tekerjük a tövéhez. Rögzítsük a végét csattal, és már kész is.

Forrás

Dús

Akkor is kivitelezhető, ha nincs idő előtte a hajat sütővassal begöndöríteni. A videóban pontosan végigkövethetjük, hogyan is kell elkészíteni.

 

50’es évek inspirálta

Szeretem a vintage ihletésű frizurákat, így ezt a copfot is. Elöl kis tupírral meg van emelve, a copfban pedig néhány lágy fürt gondoskodik arról, hogy visszarepüljünk az időben. Ez a copfok egy különleges változata. A képek lépésről lépésre bemutatják, hogyan készíthetjük.

Forrás