Jump to content

A tökéletes kalács titka

2016. 03. 28. 12:56

A kalács nem csak húsvétkor mutat jól az asztalon, noha az ünnep elmaradatlan eledele, egy megfáradt vasárnap délután is örömmel harap bele az ember. A teljes sikerhez csak a receptre van szükség.

Kalácsot sütni ezerféleképp lehet, noha elkészítése bonyolult, időigényes és a konyhával most ismerkedőknek nem ajánlott, ám mégis megvan a maga szépsége, amikor a kész mű az asztalra kerül.

De mi a tökéletes kalács titka? Nem más, mint a langyos, szobahőmérsékletű liszt. Ebbe kerül só, cukor, tej, tejszín, tojás és az élesztő, derült ki a Kosár című műsorból, ahol mondta Sallay Fanni cukrász egyéb érdekességeket is elárult.

„Van egy pici titok még egyébként a dologban, ami vagy tejpor vagy pedig burgonyapehely, ez egy teljesen természetes, de nagyon finom aprócska kiegészítő, amitől még sokkal puhább és lágyabb lesz a tésztája” – javasolta.

Az összes alapanyagot összegyúrjuk és körülbelül egy órát kelesztjük. Fontos, hogy a tej és a tejszín langyos legyen. Ezt követően két harmad - egy harmad arányban elvágjuk, megsodorjuk, és jöhet a fonás. 20-30 percig letakarva kelni hagyjuk, majd 180 fokon 40-45 percig sütjük - hangzott el a műsorban.

Most, hogy a titokra fény derült, semmi akadály nem állhat a tökéletes kalács útjába!

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Marmalade  Facebook oldalát!
(Kép: mohakonyha.hu)