Jump to content

Bajor krémdesszert

2014. 08. 10. 10:10

Bajorországi látogatásról mi mást hozhatnánk haza, mint az elismerő férfi tekintetekkel kísért dirndli viseletben felszolgáló hölgyek éttermi sürgésének emlékét, a sörivás, a perec majszolás vagy a virslievés és csülöklakomázás gasztroélményének kellemes pillanatait. Kis leleményességgel felfedezhetünk még egy különleges desszertet, a bajor krémet.

Ez a krémdesszert gyorsan a gyerekek és kísérőik kedvence lesz. Nem kifejezetten passzol a sör mellé, kipróbálni mégis kötelező. A vaníliás, könnyű állagú krém és a savanykás pirosgyümölcsös püré párosa telitalálat.

Hozzávalók (6-8 személyre)

3,5 dl tej

5 db zselatinlap

10 dkg cukor

1 vaniliarúd

5 dl habtejszín

kb. 25 dkg gyümölcs

A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe. Amíg készül a bevetésre, forraljuk fel a tejet a kikapart vanília belsővel és a cukorral. A zselatint facsarjuk ki és adjuk hozzá folyamatos keverés mellett az előkészített tejet, majd sűrűsödést követően hagyjuk pihenni, hűthetjük mosogatóba engedett hidegvízben az edényt. Amíg hűl, verjük fel a habtejszínt, majd adjuk hozzá a dermedő krémhez. Adagoljuk üveg pohárba, kis desszertes üvegbe, ha nagyon bajorosra vesszük, akár csatos befőttesüvegbe. Helyezzük rá a gyümölcsös pürét. Ízlés szerint készülhet kedvelt piros/bogyós gyümölcsből (málna, eper, szeder, cseresznye). Kerülhet a krémre nyersen, vagy készíthetünk pürét, kevés cukorral vagy anélkül, összetörhetjük villával, vagy mixerrel, de mindenképp maradjon darabos. kevés zselatinnal sűríthetjük.

Garantált siker! Jó étvágyat kívánunk!

(fotó: nom3.de)