Jump to content

Színpompás karácsony

2017. 12. 15. 19:00

Nemcsak a ruházkodásban, a frizurában, sminkben és manikűrben jelennek meg újabb és újabb divatirányzatok, színek, technikák, hanem az otthonunkban is. Sőt mi több, minden karácsonynak megvannak a maga divatszínei, de nagy a szabadság, amelyben érvényesülnek az igények, a személyiségünk.

Nem mindenki követi a karácsonyi divatot, hiszen sokan a több éve, akár több évtizede meglévő karácsonyfadíszekkel operálnak. Mit sem törődve trendekkel, divatokkal, színkombinációkkal. Mások pedig minden évben másban gondolkodnak.

Ha karácsony és karácsonyfa díszítéséről van szó, akkor azonnal a zöld és piros színek kombinációjában gondolkodunk. Azért van ez így, mert ezek a karácsony klasszikus színei, azonban ha idén másra vágysz, akkor vonatkoztass el bátran.

Az ünnepi hangulatot idézi az ezüstszín is. Ha azonban ennél sokkal színesebbre vágysz, akkor varázsold karácsonyfádat ebben az évben a kék, a zöld és az ezüst káprázatába. Ez a kombináció olyan könnyed hatást kelt, amely kifinomultságot kölcsönöz otthonodnak. Ha a fenyő környékében is dominálni fog a kék és a zöld szín, akkor fokozni lehet a hangulatot és a harmóniát.

A zöld meghagyása mellett bevonható a színkombinációba a barna és a fehér is. A természetességet nyújtó színek olyan érzetet kelthetnek bennünk, mintha a fenyőerdőből egy kis kiragadott rész lenne házon belül. A földes színek a fenyőfán és a helyiségben, ahol a karácsonyfa fel van állítva, még egységesebbé és természetesebbé teszik az összhatást.

Ha a harsányabb színeket idén kerülni szeretnéd, akkor számításba jöhet a barna és a fehér párosítása. A műhóval lefújt karácsonyfa, a fehér és barna díszeivel igazi téli hangulatot varázsol odabent is.

Nem mindenki kívánja a hideg hatását otthonában. A piros amúgy is a karácsony színe, de egyben melegséget is áraszt. Ha azonban a piros túlságosan megszokott, akkor idén vigyél bele valami különlegest. Mondjuk, a piros mellé most ne zöld díszekben gondolkodj, hanem barnában, így a régi korokra emlékeztető hangulatot varázsolhatsz otthonodba. A piros színt keverheted a fehérrel, és a krémmel is. A halványabb színek sokkal inkább kiemelik a piros erejét, tündöklését. Nagyon sokan ragaszkodnak a piroshoz, de ha egyediségre, különlegességre vágysz ezen a karácsonyon, akkor kombináld kékkel és fehérrel. Egyáltalán nem megszokott képet fogsz kapni, de talán ez a szokatlanság új hangulatot fog adni a fádnak és neked is. Ha pedig már különlegességről esett szó, de a piroshoz mereven ragaszkodsz, akkor mellé használj kék és rózsaszín díszeket és dekorációs elemeket. Könnyed, élénk, és cseppet sem unalmassá teszed a hangulatot.

Aki csillogásra vágyik, az keverje az eszüstöt az arannyal. Nemcsak a karácsonyfa csilloghat ezüstösen, aranyosan, hanem hasonló dekorációval ünnepivé tehetjük az egész belső teret. Sőt, az ajándékok csomagolásakor is használjuk ezüst és arany papírt, tasakot.

Miért ne használhatnál többféle színt a karácsonyfádon?! Semmilyen szabályzat nem tiltja azt, hogy a fent leírtak mellett még több színt felhasználj a díszítéshez. A legjobb a többszínű megoldásban az, hogy színpompát varázsolhatsz, rádadásul minden bútorodhoz, tárgyadhoz harmonizálni fog a fa.

(Forrás: marmalade.hu | lowes.com, nicedecoration.info, idolza.com/képek)