Jump to content

Desszert, bűntudat nélkül - Gyümölcskenyér

2017. 11. 29. 14:05

Közelednek az ünnepek, és ilyenkor még az egészségtudatos életmódot folytatóknak is kijár egy kis finomság. Ha te is közéjük tartozol, akkor a pillanatok alatt elkészíthető, nagyszerű ízű, mennyei süteményekről neked sem kell lemondanod, az alábbi receptsorozat harmadik finomságával. 

A Scitec Nutrition csapata összeállította a legújabb, pillanatok alatt elkészíthető karácsonyi sütiket, amelyekből minden bűntudat nélkül fogyaszthatsz, még akkor is, ha egyébként számolod a kalóriákat. Az aktív és tudatos életmód híveinek kifejlesztett alapanyagok nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, viszont magas fehérje- és rosttartalommal rendelkeznek.

Bár nem csak karácsonykor fogyaszthatod bűntudat nélkül ezeket az ínycsiklandó táplálék-kiegészítőket, most kifejezetten az ünnepre mutatunk neked pár könnyen elkészíthető, ötletes receptet Dudás Lili fitneszedző, életmód tanácsadó ajánlásával.

Gyümölcskenyér

Hozzávalók:

- 6 adagoló kanál Scitec Protein Csokis-Narancsos Muffin
- annyi víz, hogy összeálljon laza tésztává
- 10 dkg diákcsemege durvára vágva
- 10 dkg étcsoki durvára vágva
- 1 közepes alma felkockázva
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék (vagy ¼ tk őrölt szegfűszeg, őrölt fahéj, őrölt gyömbér és őrölt szerecsendió)

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 180ºC-ra (vagy alsó felső sütésen 200ºC-ra), és egy kenyérformát kenj ki zsiradékkal, vagy bélelj ki sütőpapírral. Keverd össze a muffin alapot a vízzel, és a fűszerkeverékkel, majd forgasd bele a diákcsemegét, valamint a csokidarabokat. Kb. fél óráig süsd az előkészített formában, tűpróbával ellenőrizd. Akkor jó, ha már fényes a teteje, a szélei elkezdtek elválni az edény falától, de még kissé rugalmas a közepe. Rövid ideig hagyd hűlni a formában, majd borítsd ki és rácson hűtsd ki teljesen.

(Forrás: marmalade.hu | Kép: pixabay.com)