Jump to content

Derítsd ki, ki nézte meg a Facebook oldalad

2017. 09. 15. 17:05

Technikák csakis azoknak, akiket nagyon izgat, hogy vajon a barátnő, a barát, a főnök, a kolléga – egyáltalán, ki - rápillantott-e az oldalukra.

Akad kicsit macerásabb, s akad a Chrome böngészőbe ingyen telepíthető, egyszerű bővítmény, amivel utána lehet kaparni a dolognak. Számítógépen működik mindkettő.

Egyik sem tökéletes, de árulkodnak a figyelő szemekről.

1. A fáradságosabb, de jóval eredményesebb technika az oldal forrását nézi:

Lépjünk be Facebook-fiókunkba Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla – bármilyen – böngészővel.

Jobb egérgombbal kattintsunk valahol az oldalon, s a megjelenő menüből válasszuk az „Oldal forrásának megtekintése” opciót. Elsőre ijesztő adattömeg fog feltűnni új ablakban.

Nyomjuk le egyszerre a Ctrl és az F (keresés) gombot és a megjelenő ablakba pontosan, szóközök és idézőjelek nélkül másoljuk be a „initialchatfriends” szót.

Számtömeg fog a közelében megjelenni. Köztük olyanok, amelyek egyessel kezdődnek és öt nullával folytatódnak. Ilyesmik, hogy 100000564708802

Ezek a számok ID-számok, azoknak az azonosítói, akik megnézték az oldalunkat.

Az adott számot másoljuk a facebook.com után, s egy új böngészőablakban nyissuk meg. Az előbbi példa szerint tehát olyanokat, hogy

https://www.facebook.com/100000564708802

ID-azonosítónként beírva láthatóvá válik, kik nézték meg az oldalunkat.

2. Akad egyszerűbb, bár szintén nem bombabiztos módszer is, a Super Viewer for Facebook alkalmazása.

A „Super Viewer”-hez nyissuk meg a Chrome-ot, kattintsunk a jobb felső sarokban a három pöttyre, majd a „További eszközök”-re, aztán válasszuk a „Bővítmények”-et.

Az oldal aljára lapozva látható a „További bővítmények letöltése”. A baloldali keresőbe írjuk be „Super Viewer for Facebook”, s telepítsük.

A Chrome jobb felső sarkában, az ismert három pöttytől balra felbukkanó, új kék ikonra kattintva megjeleníthetjük azoknak az ismerősöknek a listáját, akik a legutóbbi látogatásokig az oldalunkon tartózkodtak.

(Forrás: hazesotthon.hu;marmalade.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)