Jump to content

Ideje alkotni valami húsvétit otthonra

2017. 04. 12. 17:00

A téli és a tavaszi szünet között eltelt jó néhány nap. A gyerekeken már látni a fáradtság jeleit. A szünet előtti napok lehet nehezebben telnek. Messiásként várjuk már ezt az időszakot, de nem azt jelenti, hogy semmittevéssel kell tölteni ezt az időt.

Sokan ilyenkor elmenekülnek a locsolkodók, a húsvéti hagyományok elől. Ha nem is fogják menekülőre, de többen ebben az időszakban kelnek útra, indulnak wellnessezni, vagy csak egy napos túrára, ha az idő engedi. Mások otthon maradnak és kiélvezik, hogy végre együtt lehet a család, és még a húsvéti szokásokat is tartják. Nekik tetszeni fognak az alábbi húsvéti dekorációs ötleteink, amelyeket gyermekekkel közösen is meg lehet valósítani.

A húsvéti, festett, díszített tojások időszaka köszönt ránk. Kiváló lehetőség egy kis festékezésre, ragasztásra. A tojásfestési módokra már kitértünk (olvashatsz róla ITT, ITT és ITT), arra most nem áldozunk időt, de a díszített tojásokat nem feltétlenül szükséges a locsolkodó fiúknak odaadni. Készítsetek több színes, hímzett tojást akkor, ha azzal az otthonotokba is be szeretnétek csempészni az ünnepet és a tavaszt. Akár nagyobb befőttesüveg, vagy egy szélesebb szájú üvegváza is megteszi, hogy annak aljába festett tojásokat helyezz, és így tűzz közé tavaszi virágokat. Természetesen legyen víz a váza legalján, hogy a növények bírják a  húsvéti időszakot. Játssz a színekkel, a kompozícióval.

Ha más megoldást szeretnél, akkor kipróbálhatod az a verziót, hogy egy lapos tányérba engedsz némi vizet, ebbe teszel vagy üvegpoharat, vagy kicsi üveg vázát. A vázába ezúttal nem virágok kerülnek, hanem festett, díszített tojások. Akár még gyertyát is tehetsz a közepébe. Egész különleges módon a tavaszi virágok a vázán kívülre kerülnek, méghozzá úgy, hogy a vázához odakötözünk igény szerint néhányat. A tányérba engedett vízből fogják frissességüket fenntartani.

Tavaly már nagy divat volt, hogy a kisebb virágok újszerű és természetes vázája maga a tojás héja. Idén ugyanúgy lehet játszani ezzel. A nyers tojás tartalmát kiürítve, tetején nyílást vágva, vízzel feltöltve belekerülhetnek a növények. Akár tojástartóba is visszahelyezhetjük a tojás vázánkat. Ha jobbnak látjuk az ablakba kilógatni a vagány kis vázánkat, az is megoldható. A tojáshéj aljára ragasszuk fel a szalagot, amely olyan hosszú, hogy a tojást is átfogja, és még megfelelő mértékben le is lógatható. Így helyezzük bele a vágott virágainkat. Hát nem jópofa? Szinte semmi nem kellett hozzá, mégis milyen nagyszerű.

A lufi a gyerekek nagy kedvence. Ha ezt még megtetézzük azzal, hogy különleges dekorációt készítünk belőle, igazi szórakozás és főnyeremény. Hogyan? Fújjatok fel egy lufit. Legyen a közeletekben megfelelő mintájú száraztészta. Kenjétek be ragasztóval a léggömb felületét és a kívánt minta mentén ragasszátok rá a tésztát. Egy kis időt kell hagyni a száradásnak, majd amikor ez megvan, engedjétek ki a levegőt a lufiból. Innen már csak a festés és a különféle díszítés, valahogy így:

(Forrás: marmalade.hu | ofdesign.net, gardenista.com, prima.co.uk/képek | youtube.com/videó)