Jump to content

Mozizás otthon, a kerítésen belül

2017. 03. 24. 19:00

Sokan kedvelik a filmeket, és az újonnan megjelenőket szívesen nézik meg moziban, míg mások számára a mozizás cseppet sem csábító. Ha otthon is mozi élményhez lehetne jutni, valószínűleg sokunkat maradásra bírna.

A moziknak megvan a sajátos hangulata. Valaki vagy nagyon szereti nagyobb tömegben, idegenek között és idegen helyen megnézni a filmet, vagy épp idegesíti. A mozinak pedig megvan az a varázsa, hogy a film nézéséhez szinte kötelező a pattogatott kukorica, vagy más finomságok fogyasztása. Ha netán a földön köt ki néhány darabja, akkor azt nem mi takarítjuk össze, és ránk sem szól senki. Nagyon sokan kedvelik ezt a közeget, szívesen járnak el moziba, de még valószínűleg ők is azt mondanák, hogy el tudnák képzelni, ha ugyanezt a saját kertjükben is meg tudnák valósítani. Nos, van rá mód. Miért ne lehetne saját kertedben mozizni?

Hamarosan ránk köszönt a nyár és a nyári szünet. Ez az időszak az, amikor minél többet a szabadban szeretnénk lenni. A kerti sütés, főzés mellett már csak egy kiülős, filmnézős este kellene. A legjobb dolog lenne, ha jóllakottan, kényelembe helyezve magunkat, a csillagos ég alatt összeülhetne a család vagy a baráti társaság és néhány filmet együtt megnézhetnének.

Miért ne? Ha van saját kerted, már adott a legnagyobb feltétele a kertmozinak. Elkészítheted saját vetítővásznadat. Szükséged lesz egy 1x4 méteres fakeretre, amelyre feszíts ki egy vásznat, ponyvát, vagy hófehér lepedőt és tűzőgép segítségével rögzítsd az anyagot a keretre. Az elkészült vászon nem nehéz, és a garázsban, vagy máshol is könnyű tárolni, így a nyár folyamán bármikor újból elővehető. Az elkészült vászon keretének közepére és két szélére fel lehet csavarozni akasztókat, hogy a vásznunkat fel tudjuk valahová lógatni. Bármi alkalmas lehet erre. Egy vagy két fa is lehet a vászon tartója, de a garázs fala, vagy bármilyen felület, ahová fel lehet függeszteni a vásznat.

Amíg a vászon összeállítása szinte filléres megoldás, addig a projektor beszerzése már költséget von maga után. Határ persze a csillagos ég, de ha kerti mozira vágysz a nyarakon, akkor érdemes egyet beszerezni. A projektorok kínálatában mindenki megtalálja azt, ami a számára legjobb. Léteznek már olyan projektorok is, amelyekben beépített hangszórók is vannak, így a kerti mozizáshoz nem is szükséges külön hangrendszert biztosítani az élvezethez.

Alig vártuk már, hogy végre nyíljon az idő, és a négy fal közül kiszabadulhassunk. Gondolkodtál már azon, hogy milyen jó volna, ha egy jó filmet az egész család, vagy a baráti társaság a kertedben ülve, jókat eszegetve, iszogatva, kellemes nyári estén nézhetne meg? Ezt a nyarat már ne töltsd kertmozi nélkül. Valószínűleg odaszoknak a barátok is.

(Forrás: marmalade.hu | martonwindows.blogspot.hu, freshdesignpedia.com, pinterest.com/képek)