Jump to content

Itt a tavasz, csinosítsd otthonod!

2017. 03. 23. 18:01

A nőkre jellemző inkább, hogy ünnepekkor, évszakváltáskor szeretik az aktuális időszaknak megfelelően kidekorálni otthonukat. Színekkel, virágokkal, hangulatos dekorációval könnyen vidámságot vihetünk a mindennapjainkba.

A karácsony után, a tavasz az egyik legnépszerűbb lakásdekorálási időszak. A napsütés, a jó idő hatására, az emberek kedvet kapnak, hogy alaposan kitakarítsák, kicsinosítsák, megszépítsék, és nem utolsó sorban színesítsék otthonukat.

Idén a tavasz hírnökeként, a pasztellszínek nagyon nagy népszerűségnek örvendnek, emelett pedig, a virágoknak is központi szerepük van. Ilyenkor nyílnak ugyanis, a közkedvelt hagymás virágok, a nárcisz, a jácint, a tulipán, de a tavasz elengedhetetlen növénye a barka és az aranyeső is. Ezek mind remek lakásdekorációs elemként szolgálhatnak, akár a kertben, akár virágládában, vázában vagy díszes kaspóban, a szobában, konyhában, nappaliban vagy éppen az erkélyen.

A lakást különféle díszpárnákkal, takarókkal, függönyökkel és színes szőnyegekkel is feldobhatod, ha úgy érzed a barkácsolás nem neked való.

Közkedvelt dekorációs elemek ilyenkor, a különféle ajtódíszek, melyeket házon belül és kívül is elhelyezhetünk. Az alábbi dekoráció elkészítéséhez nem is kell más, mint egy ajtóra ragasztható/fúrható kampó, amely megtartja az esernyőt. Egy régi esernyő,( minél színesebb annál jobb) virágok, szalagok, egyéb dekorációs eszközök.

 Mivel ez egy nem mindennapi ajtódísz, bizonyára csodájára fognak járni, barátaid és szomszédaid.

A másik lehetőség az ajtóra akasztható koszorú készítése, ez a dísz minden évszakban megállja a helyét, az alapja ugyanaz, egy hagyományos kör alap, melyre bármit tehetünk. Csak a kreativitásunk és fantáziánk szabhat határt az ajtódíszek ezen formájának elkészítésekor. A számtalan lakásdekorációt forgalmazó üzletnek köszönhetően, bármilyen stílust választasz bizonyára találsz hozzá kellékeket. De egyes dolgokat otthon is könnyedén elkészíthetünk. Ilyen például a befőttes üvegből készített váza. Ehhez nem kell más, mint néhány befőttes üveg, spárga, szalag, festék.Virágokat, fűszernövényeket is tehetünk bele, de önmagában, mécsestartóként is kiváló.

Azoknak, akik nem riadnak vissza az extrémitástól, az alábbi dekoráció is adhat némi inspirációt. Nem kell hozzá más, mint egy régi gumicsizma, tetszőleges növények. Elsőre lehet, hogy meglepőnek tűnik, de nagyon dekoratív és ízléses darab.

Otthonunkat egy színes függönnyel, hozzá illő asztalterítővel, és színben harmonizáló kiegészítőkkel mind tavasziassá varázsolhatjuk. Konyhai alapanyagokat is hasznosíthatunk dekorációs célzattal. Nem kell hozzá más, mint néhány tojáshéj. (Kettétört tojás), virágföld, valamint apró növények, fűmag, melyeket elültethetünk a héjba. Konyhakerti növényeket is nevelhetünk a tojáshéjakban, ezek nem csak remek dekorációs elemek, de a konyhában is hasznát vesszük majd.

 

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com, pinterest.com)