Jump to content

Trendi óvóhely az otthonunk

2017. 02. 22. 19:00

Az otthonunk az óvóhelyünk. Legjobb esetben a nyugalmat, a kikapcsolódást, a meleg otthon érzést kelti bennünk. Az otthon színei és berendezése nagyon nagy hatással vannak ránk. Ha pedig trendik is akarunk lenni, akkor nézzük mivel lehetünk azok 2017-ben.

A lakberendezési divat máshogy mutatja magát, mint az öltözködésben. Nincs szigorúan vett, évenként új trend, amely az év utolsó napjától véve már nevetséges lehet, azonban érdemes figyelni a lakberendezéssel foglalkozó folyóiratokat, blogokat, mert az ott feltűnő újdonságok előbb vagy utóbb az üzletekben is megjelennek, később pedig mindent el is árasztanak.

Az idei trendi szín a szatén szürkés barna elnevezésű lesz. Ha a tavasszal vagy nyáron tervezed otthonod átfestését, és a divathoz is hű akarsz maradni, akkor választhatod ezt a se nem meleg, se nem hideg árnyalatot, amely lényegében a barnának és a szürkének a keveréke. Talán egyhangúnak és unalmasnak hat ez a szín, de ha van az otthonodban néhány színes kiegészítő, akkor nagyon hangulatos kuckót varázsolhatsz. Ha azonban a klasszikus stílust részesíted előnyben, akkor válassz ehhez a színhez fa kiegészítőket, vagy fehér színűeket.

A terrakotta is divatos lesz 2017-ben. Ám most már nem csak a padlóburkoló színe, hanem a falburkolaté is.

Ha már a színeknél tartunk, akkor a zöldet mindenképp meg kell említeni. A zöld szín gyógyít, jó hatással van tehát ránk. Ha a sötétzöld falakat bőrhatású anyagokkal, szőrmével kombináljuk, skandináv hangulatú otthont teremthetünk. A környezettudatosság jegyében, vagy a színek erejébe vetett hitünk miatt is a zöld színnel olyan hatást érünk el, mintha a természetet hívnánk be otthonunkba. Pláne, ha a zöldet szó szerint beviszed mondjuk szobanövények tartásával. Használhatsz minél több zöld kiegészítőt otthonodban. Áthúzathatod az ülőalkalmatosságot kárpitját sötétzöld bársonnyal. Ha nincs időd gondozni a szobanövényeket, de attól még szereted a zöldet, akkor legalább növényi posztereket aggass a falra. Akár te magad préselhetsz növényeket és keretbe foglalod azokat. Kiváló hatást fog biztosítani otthonodnak és neked is.

Ha már környezet és természet, akkor meg kell említeni a parafát is. Érezhetően jelen van már egy ideje a lakberendezésben. Számos ötletet lehet találni az interneten, hogyan lehet készíteni parafából falburkolatot, térelválasztó függönyt. De egy parafa üzenőtábla is lehet kiváló és természetes dekorációja az előszobának vagy akár a gyerekszobának is.

A dánok életében a sötétséget és a hideget egyfajta életérezés segít leküzdeni. Ezt nevezik hygge-nek, amit hoogaként kell kiejteni. Eszerint az emberek olyan kiegészítőkkel veszik magukat körbe, amely melegséget biztosít számukra: párnák, takarók. Nemcsak kiegészítőkkel lehet ezt megteremteni, hanem egy hellyel is, amelyet az otthonunkban elszeparálunk a többitől. Ez az a szentély, ahol lehetőségünk van feltöltődni, elvonulni mindentől és mindenkitől. Erre manapság egyre nagyobb az igény. Nem vétetlenül, hiszen nap, mint nagy számos feszültségforrást kell leküzdenünk. Kell egy hely, ahol regenerálódhatunk.

Nem nyúlsz mellé, ha fekete fémből készült bútorokkal, lakberendezési tárgyakkal dekorálod otthonodat. Divatos lesz a hatalmas és bőrrel vagy műbőrrel borított ágytámlák. Olvasáshoz és tévézéshez kimondottan előnyösnek bizonyul ez az új trend.

(Forrás: marmalade.hu | decoist.com, pinterest.com, domain.com.au/képek)