Jump to content

Tavaszhozó papírdekoráció

2017. 02. 22. 17:00

Elegünk van a télből! Kész, eddig tartott a tűréshatár. A gyerekek az óvodában és az iskolában azon fáradoztak, hogy versekkel, hangoskodással elűzzék a telet és hívogassák helyére a tavaszt. Kezdjük meg ezt otthonunkban is csendesebb módon.

Ha nem jól kezeled az otthonodban lévő növényeidet, és inkább száraz kórónak nevezhetők szegények, mintsem élettől burjánzó zöldek, akkor sokkal jobban jársz, ha annál maradandóbbat és jóval kevesebb gondozással járó növényeket készítesz. Nem tévedés, te magad elkészítheted papírból a jácintjaidat. Ez az a fajta növény, amelybe csak egyszer szükséges energiát és időt fordítani, a későbbiek folyamán azonban semmiféle gondozásra nem szorul. A papírjácint az a fajta virág, amelynek elkészítésébe a gyermekeidet is bevonhatod. Készítsétek együtt a lelketeket is a tavaszra. Mindenkinek nagy szüksége van már rá, de a közösen eltöltött kreatív és aktív idő is jó hatással van lelkivilágunkra.

Habár már üzletekben lehet kapni élő jácintot, de mi hazudtoljuk meg a természetet és készítünk saját, évelős növényt. Szolgálhat asztaldíszként, de az ajtóban is ugyanúgy megmutatja a maga szépségét.

A jácintok elkészítéséhez színes papírokra, ragasztóra, ollóra és hurkapálcikára lesz szükséged, valamint egy adag türelemre, kitartásra.

Végy egy színes papírt abból, amelyikből a virágodat szeretnéd elkészíteni. A hosszabbik oldalából hajts fel egy néhány centis részt, ezt kell majd beragasztózva a hurkapálcára ragasztani. A megmaradt részt vagdosd be ollóval. Nagyjából hasonló szélességű csíkokat vágj be. Ha szép eredményt szeretnél, akkor vonalzó segítségével meghúzhatod a leendő szirmok széleit, így sokkal precízebb eredményt kapsz. Amikor végigértél a lapon a bevágással, akkor hurkapálca segítségével fel kell tekerni a sávokat. Ezek lesznek a jácint kis virágai. Egy másik hurkapálcát vonj be zöld színű papírral, amely természetesen a virág szárát fogja nyújtani. A zöld papírlapot az egyik sarkánál kezdve önmagában is feltekerheted, nem kell hozzá még csak hurkapálca sem, hiszen így is elég merev szárat fog adni jácintodnak. Ha ezzel is kész vagy, akkor a felpödört szirmú virágot  a felhajtott csík mentén ragasztózd be és tekerd rá a hurkapálca csúcsától lefelé haladva.

Leveleket ugyancsak zöld papírból készíthetsz, ehhez egy kisebb méretű zöld színes papírból hajtogass legyezőt, majd azt széthajtogatva formázz belőle ollóval levélkét és ragaszd fel a hurkapálcára. Így haladj egy virágról virágra, mígnem egy szép kis csokrot kapsz belőle.

Több variációja is létezik a papírjácintnak, ugyanis anyagában is változhat a virágod. Ha krepp papírból készíted el kompozíciódat, másabb hatást érsz el. Lehetnek a szirmok szélesebbek, keskenyebbek, szorosabban vagy lazábban feltekertek.

(Forrás: onelittleproject.co/képek | youtube.com/videó)