Jump to content

Falburkolattal is egyedi lehet az otthonod

2017. 02. 06. 17:00

Kell egy hely, ahová elhúzódhatunk a folytonos nyüzsgés elől. Az otthonunk a fészkünk. Úgy igyekszünk berendezni, kifesteni, hogy jó érzéssel töltsön el, ha egy fárasztó nap után hazaérünk.

Az otthonunk színei, a bútorok, az apróbb kiegészítők, lakástextíliák összhangja teszik hangulatossá otthonunkat. Jóleső érzés, ha egy fárasztó nap után helyet foglalhatunk kedvenc kanapénkon és nyugalom tölt el. Körbevesszük magunkat kiegészítőkkel, poszterekkel és képekkel, hogy dekoráljuk az amúgy üres falfelületet, ám nem csak ez lehet a módja.

Nagyon sok lehetőség közül választhatunk, ha lakásunkat személyre szabottá tegyük. Ha nagyobb felület maradt szabadon, de nem akarod azt képekkel teleaggatni, akkor más dekorációs ötlet is van, amely kisebb, de egész falfelület bevonására, izgalmassá tételére is kiválóan alkalmas.

A fa alapanyag örök és megunhatatlan. Nemcsak azért, mert olyan természetes, hanem mert nagyon sokféleképp felhasználható. A fa falburkolatokat akár te is felrakhatod a faladra, és hogy ne legyen túl egyszerű és szokványos, legyen benne valami izgalom, tetszés szerinti méretűre felvághatod, és az így kapott darabokat kell a falra illeszteni. Melegebb és egyedibb dekorációt kapsz, és ha még fel szeretnéd dobni, akkor világítást is beépíthetsz.

A fánál maradva, a bambusz és a kókuszdió héjából készült falburkolat annyira natúr, annyira környezetbarát és különleges megoldás.

A természetes anyagokat sokan jobban kedvelik, így a kőből is megvalósítható a különleges falburkolat. Nemcsak színben, de típusban is más lehet a kőburkolat. Akár egy kisebb falfelület bevonásával jelentős változást érhetünk el otthonunk egyedivé tételében.

Sokféle falburkolat között válogathatunk. Lehet színes, natúr színű, egyszerű, szemkápráztató, vagy visszafogottabb, de mindenképp egyedi megoldásokkal szolgálnak, így mindenki megtalálhatja azt, amely igazán otthonába illő. Még a színében igazán visszafogott falburkolat is nagyon sokat adhat otthonod egyediségéhez, hiszen sokak mintája egészen elképesztő, 3D-s motívumokat tartalmaz.

Aki környezettudatosan szemléli a világot, az már a falburkolatok közül is választhat olyat, amelyik bio anyagból készül. Színes, mintás, egyedi, amely nemcsak a fal burkolására alkalmas, hanem nagyobb felületű bútorokat is hangulatosabbá lehet varázsolni.

A modern stílust kedvelők értékelni fogják a fémes hatású falburkolatokat. Ha azt megfelelő fényforrással látják el, akkor káprázatos éke lehet otthonunknak.

Felhasználhatsz textilt is a falfedésre. Különböző méretű és formájú panelelemek textillel való bevonása igazán nem mindennapi megoldás.

Ha nem szánsz túl sokat egy üresen tátongó falrész burkolására, de képekkel sem akarod díszíteni, akkor használhatsz tapétát is. A legköltséghatékonyabb megoldás ez, és még szép is.

Olyan különleges 3D-s mintájú tapétából választhatunk, amelyek igazán magukra vonják a figyelmet.

(Forrás: marmalade.hu | atlasconcorde.com, minimalisti.com, pinterest.com/képek)