Jump to content

Irodai eszközből lehet sok minden más is

2017. 02. 03. 17:00

Otthonunkban és munkahelyünkön is napi rendszerességgel találkozhatunk a gemkapoccsal. Ez az egyszerű kis fém találmány arra alkalmas, hogy különálló papírlapokat egybefogjunk. Helyesebben fogalmazva erre is való. Mutatunk más megoldást.

Még ha papírlapok összefogására is akarod felhasználni a gemkapcsokat, azonban szeretnél valami díszesebbet, izgalmasabbat, akkor felturbózhatod. Ehhez nem szükséges más, mint általad kiválasztott fonaldarab, amelyet vagy összefogott ujjaidra, vagy egy kartondarabra feltekersz kellő vastagságúra. Az egyik végénél szétvágod a szálakat, a másik végét pedig a maradék fonallal áttekered, hogy bojtot kapj belőle. Akár többféle színű fonálból készíthetsz bojtot, amelyet felfoghatsz a gemkapocsra. Kedves kis könyvjelző.

Ha pedig nem akarsz bajlódni a bojtokkal, akkor hajtogathatsz a gemkapcsokból szívet is. Úgyis közeledik Valentin nap, egy kedves üzenet egy szíves gemkapoccsal biztosan nyerő.

Ugyancsak egyedi könyvjelzőt készíthetsz pillanatok alatt, ha egy gemkapocsra színes szalagot kötsz fel. Masniként is rákötheted, de gombot is felfűzhetsz a kapocsra és ragasztóval rögzítheted. Mindegy melyik megoldást választod, de szinte pillanatok alatt olyan könyvjelzőt készíthetsz, amelyik nem esik ki a könyv mozgatásakor.

A magyar nőket illették azzal, hogy nem tudnak jól bánni melltartójuk pántjával, ugyanis az a fránya pánt sokszor kikandikál a ruha alól. Ha el akarjuk tüntetni, nem szeretnénk, hogy az öltözéked összhatását rontsa a látszódó melltartópánt, akkor egy gemkapocs segítségével, a lapockák alatt a pántot össze lehet fogatni az apró irodai alkalmatossággal.

Nem csak jelzésre és papírok összefogására alkalmas a gemkapocs. Ha nincs kulcskarika a közelben, ugyancsak hajlíthatsz gemkapocsból egyet.

Ha letört a nadrágod cipzárjának húzókája, egy gemkapoccsal könnyen pótolhatod. Természetesen a táska cipzárjánál, vagy tolltartó esetében is használhatod. Ha a cipzárral nincs gond, de nehéz megtalálni azt, akkor gemkapcsot fűzz fel a húzókára és így jóval könnyebb használni.

A telefon töltőzsinórját is összefoghatod úgy, hogy a gemkapocsra egy gumit hurkolsz, feltekered a zsinórt és a gumival összefogod, majd a gemkapcsot és a gumigyűrűt összekapcsolod.

Ha nem vagy fémekre érzékeny, kedveled az ékszereket és szeretnél is készíteni, akkor csak gemkapcsokra és csípőfogóra van szükséged. A szerszám segítségével kedvedre alakíthatod a gemkapcsok formáját és azzal össze is foghatod, hogy végül karkötőt, nyakláncot formázz belőle. Ha színes ékszerre vágysz, akkor színes gemkapcsokat használj.

Ha a konyhában használt fűszerek frissességét meg szeretnéd őrizni, az egész csomag tartalmát nem használod fel, akkor a zacskó tetejét hajtogasd le, gemkapoccsal rögzítsd le.

Egy másik irodai és otthoni használati tárgy a cellux, de milyen idegesítő, amikor vakargatni kell a szalag felületét, hogy a végét megtaláljuk. Használd együtt a ragasztót és a gemkapcsot, mégpedig úgy, hogy a ragasztószalag végére ragasztasz egy kapcsot. Nem kell idegeskedni többé.

A leírt és új ötletekért nézd meg a videót is:

(Forrás: marmalade.hu | makesomethingmondays.files.wordpress.com, buttonsgaloreandmore.net, moiminnie.com/képek | youtube.com/videó)