Jump to content

Egyben, mégis külön. Válaszd el a tereket

2016. 11. 22. 17:00

A változatosság gyönyörködtet. Ha meguntad bútoraidat úgy, ahogy már régóta állnak otthonodban, akkor ideje bevetned némi változtatást. A berendezések áttologatásával minden marad a régi, mégis változik minden.

Az átrendezéssel lehet éppen az a célunk, hogy egy-egy teret nyerjünk a nappalinak és az ebédlőnek. Egyben van, mégis külön. Ezt különböző térelválasztási praktikával is hangsúlyozni lehet. Ha az a cél, hogy a másik rész is megfelelő fényt kapjon, akkor érdemes fényáteresztő anyagokban gondolkodni. Nem is kell túlságosan túlreagálni a helyzetet. Kiválóan megfelelő a textilfüggöny erre a célra. A mennyezetre fel kell szerelni a sínt, amelyben majd a függöny futni fog. Igény szerinti színű és mintájú függönyt kell beszerezni és felrakni.

A bambuszroló a természetesség erejével hat. Szép és természetes, és a magasságon, a fény erején is aszerint lehet szabályozni, mennyire húzzuk fel.

Kiváló megoldás a lapfüggöny. Nemcsak igényes, de egzotikus hatású is. A fényt átereszti, mégis megteremti az elszeparáltságot.

Nemcsak a függönnyel érhetjük el, hogy a tereket egymástól elválasszuk, de a fényt is beengedjük. Hasonló jó megoldás lehet a térelválasztó tolóajtó. A japán shoji tolóajtó a mennyezeten és a padlón futó sínekben mozog. Az a nagyszerű ebben a megoldásban, hogy fényáteresztő papír van kifeszítve az ajtóra. Az ajtó így nemcsak könnyű, de a fényt is átereszti. Könnyen és hangtalanul siklik a keretében.

A padlóra és mennyezethez erősített stabil fal is kiváló megoldás. Akár saját magunk is összeállíthatunk fém rudakból.

A nyitott polcok is kiválóan alkalmasak arra, hogy egyes területeket jól elhatárolhassunk egymástól. A polc azért van kitalálva, hogy a felületét felhasználjuk arra, hogy kisebb, nagyobb tárgyakat arra kirakjunk, hiszen azért van. Csupaszon nem mutat, viszont, ha telepakoljuk tárgyakkal, csecsebecsékkel, képekkel, akkor arra gondolni kell, hogy felfogja a fényt. Olyan helyen érdemes ezt a megoldást alkalmazni, ahol mindkét helyiség fényellátása megfelelő. A polcokkal is lehet játszani. Felhasználható a derékmagasságú polc, de akár érhet az a mennyezetig is.

Nagyon egyszerű és mobil alkalmazás lehet a paraván. Gyermekszobában is kiváló szolgálatot tesz. Ha a gyermekeknek a külön szoba nem megoldható, attól még egy paravánnal lehet biztosítani a magánterüket. Ha pedig arra van igényük, hogy együtt játszanak, akkor össze lehet nyitni a teret. Az otthon más pontján is használni lehet. Kiváló megoldás.

(Forrás: marmalade.hu | aliexpress.com, smallhouseplansmodern.blogspot.hu/képek)