Jump to content

Vissza lehetne nyúlni az alapokhoz

2016. 11. 21. 17:00

A modern korból már nem hiányozhatnak a korszerű járművek, az összkomfortos otthonok, olyan technikai berendezések, amelyek megkönnyítik az életünket. A modern orvostudomány is gyógyulásunkat, a megbetegedések megelőzését szolgálja. Nincs is gondunk, azaz nem lehetne.

Olyan egyszerűnek kellene lennie az életünknek. Mégsem az, sok-sok problémával találjuk magunkat szemben, a betegségek tizedelik az emberiséget és van, amelyet még gyógyítani sem tudnak. Ha minden fejlettség ellenére sem vagyunk képesek ezeket a nehézségeket leküzdeni, akkor vajon hogyan boldogulnak a természeti népek?

Valószínűleg számos területen megkönnyítené a technika, a modern vívmányok a természettel teljes összhangban élő népek életét, de az is biztos, hogy mi is sokat tanulhatnánk tőlük. Azt is megtanulhatnák például, hogy a gyerekeket bevonjuk bizonyos feladatok elvégzésébe. A természeti népeknél bizony minden gyermeknek vannak olyan tevékenységeik, amelyeket el kell végezniük, azért felelősséget kell vállalniuk. Mindez természetesen az életkoruknak megfelelő nehézségűek, de ők ugyanúgy a törzs tagjai. Az olajozott működéshez be kell segíteniük és közben felkészülnek a felnőtt korra is.

A felnőtteknek ugyanúgy megvannak a maguk feladataik, és emellett nevelniük kell gyermekeiket is. A szülők azonban nemcsak felnevelik a gyermekeket, hanem tanítanak, gyógyítanak is. Mint ahogy a mi életünkben is megtörténhet, hogy a szülők valamelyike elhalálozik, a civilizációtól távol élők életében is előfordulhat ez, de akkor sem marad magára.. Nem hagyják, hogy párja elvesztése után egyedül nevelje gyermekeit. A törzs egy nagy közösség, és segítik az egyedül maradt embert a gyerekek nevelésében, tanításában.

A szülés nem betegség, hanem a világ legtermészetesebb dolga. Természetes módon, minden beavatkozás nélkül várják, hogy a baba a világra érkezzen. Fájdalomcsillapítás gyanánt gyógynövényekből főzött teát fogyasztanak. Nemcsak a szülés természetes, hanem a szoptatás is. A természeti népek asszonyai nem tudnak receptre felírt tápszert kiváltani a közeli patikában. Erre egyáltalán semmilyen lehetőségük nincs, így a természet meg is adja az elegendő anyatejet. A mai kor emberei számára megvan a lehetőség arra, hogy ha nincs anyatej, akkor ott a tápszer. Már maga a gondolat is hatással van az édesanyára, hogy van-e teje vagy sem. Ráadásul ciki saját emlőjéből a gyermeket táplálni mások előtt. A gyermek nem éhsége nem késleltethető, ha éhes, enni akar és sírással jelzi. A természeti népek akkor és addig táplálják gyermekeiket, amíg és amennyi anyatej szükséges. Elvégre ettől emlős az emlős.

Ha a szülés teljesen természetes folyamat, akkor az is természetes, hogy a lábadozás után a nő élete visszaáll a szülés előtti kerékvágásba.

(Forrás: marmalade.hu | whitewolfpack.com, mamiverse.com/képek)