Jump to content

Minden, amit az alvómaszkról tudni kell

2016. 11. 07. 09:28

Az ezer forintostól a tízezer forintosig mindenféle található a piacon, ám az ár nem mindig tükrözi a minőséget. Érdemes olyan alvómaszkot választani, ami nem gátolja a szem mozgását, és nem okoz reggelre szemirritációt. Pár hasznos tipp, a jó szemmaszk kiválasztásához.

A szemmaszkok világában elmélyülve, az embert az a meglepetés éri, hogy a variációk száma végtelen, mármint a szemmaszk extrákat tekintve.

A szimpla ezer forintos, fekete anyagból készült maszk csak az egyszerű kezdet. A melegítő/hűtő gél tartalmú, vitalizáló, nyugtató, frissítő szemmaszkok már meglephetik a laikust, és ezt überli a zselés ránctalanítós vagy épp a 24 karátos arany szemmaszk – na jó ez igazából már kozmetikai kezelés.

A szemmaszkok választékánk és árának is csak a csillagos ég szab határt, azonban nem árt tudni pár dolgot, az ideális kiválasztásának érdekében.

Számos drága és olcsó maszk nagy hibája, hogy hozzáér a szemhéjhoz, ami azt eredményezi, hogy gátolja a szemmozgást a REM ciklusban. Ez probléma, mert így az alvás hatékonysága csökken. A másik gyakori gond, hogy az alvómaszk nem illeszkedik megfelelően az archoz így beengedi a fényt, ami szintén a mélyalvást gátolja. Arra sem árt ügyelni a vásárláskor, hogy a maszk könnyed, légáteresztős anyagból készüljön, ellenkező esetben reggelre az ember alig tudja majd kinyitni a szemét a csipától.

Az amerikai székhelyű Magellán nevezetű cég az összes probléma orvoslásaként kifejlesztett egy olyan alvómaszkot, amiben tényleg öröm a pihenés. A képen szereplő darab mindösszesen 14$.

A jó vétel titka, tehát ezek figyelembevételével történik. Válogasson kedvére, hiszen van miből!

(Forrás: marmalade.hu | Fotó: serenityhealth.com)