Jump to content

Őszi kézimunka az otthoni dekorációért

2016. 09. 26. 19:00

Az ősz adja talán a legnagyobb lehetőségek tárházát abban, hogy lakásunkat vagy az iskolát díszbe öltöztessük. A különféle termések, a sok színben pompázó levelek természetességet és színes dekorációt nyújtanak, csak megfelelően kell hasznosítani azokat.

A gesztenye az, amely talán a legnagyobb szórakozást jelentheti az egész családnak. Eleve jó időtöltés a termés összegyűjtése. A levelek között megbújó, fényesen csillogó gesztenyék megtalálása élmény. Meg is süthetjük, de aranyos figurákat is készíthetünk belőlük néhány fogpiszkáló segítségével. Akár a gesztenye szúrós külsejét is fel lehet használni öltözék gyanánt, de egyéb dekorációs elemet is lehet alkalmazni.

Ha nem sütitek meg a gesztenyét és figurák sem készülnek belőle, csak egy fa vagy vesszőből fonott tálba öntitek a gyűjteményt, már becsempészted az őszt és a természetet otthonodba.

Koszorúalapra felragaszthatsz gesztenyéket, más terméseket, valamint faleveleket, így egy olyan dekoratív őszi ajtódíszt kreálhatsz, amely meggyönyörködtet téged, a családodat és az érkezőket is. Egy kis inspiráció:

Diót, mogyorót gyűjteni is hasznos. A magvak elfogyasztása nagyon jó hatással van az egészségünkre, de kiválóan alkalmasak otthonunk díszítésére.

Ősszel már egyre korábban sötétedik, rövidülnek a napos órák száma. Ilyenkor előtérbe kerülnek a gyertyák is. Egy üvegpohárba állíts gyertyát, köré tegyél mogyorót. Ha így túl snassznak tűnne, akkor a poharat rakd egy alacsony peremű tálcára, tálra, amelyet almával, termésekkel, levelekkel körberakhatsz.

Az őszi levélgyűjtés legalább olyan jó móka lehet, mint a gesztenyéé, ráadásul a levelekből nemcsak díszek készülhetnek, hanem a közös szórakozást is szolgálhatják. Ha a kertetekben lehullott levél, ideje összegyűjteni, abba vonjátok be a gyerekeket is. Azonban, hogy ne legyen nagyon munka íze ennek a műveletnek, csináljatok labirintust, amelyet a levelekből raktok ki. Nemcsak az avar összegyűjtése közös munka, hanem a labirintus elkészítése, majd a játék is. A levelekből alakzatok is készíthettek. Használjatok aszfalt krétát, a levelekből formázzátok meg az alakokat, alakzatokat, a krétával pedig kiegészíthetitek a művet. A levelekből úgy is készíthettek figurákat, hogy megszárítjátok, és néhány nap préselés után lapra ragasztjátok. Nagyon aranyos képeket készíthettek, amelyet bárhová ki is rakhattok. Koszorút is lehet fonni, amely szintén jó szórakozás felnőttnek és gyereknek egyaránt.

 

(Forrás: pinterest.com, crafthubs.com/képek; youtube.com/videó)