Jump to content

Nemsoká húsvét, készülj!

2016. 03. 26. 17:00

A tavasz egyben a húsvétolás ideje is. Éppen itt az ideje feldobni kicsit otthonunkat néhány könnyen elkészíthető dekorációval. Ehhez adunk ötletet.

A legtöbb családban hagyomány még mindig, hogy a lányok, asszonyok csinosba öltözve várják a kölnivel locsolkodó fiúkat, férfiakat. Ők pedig szintén elegánsan felöltözve felkeresik a rokonokat, ismerősöket, barátokat és nem bízzák a véletlenre azt, hogy éltető vízhez juttassák a gyengébb nem képviselőit.

A lányok és asszonyok finom ételeket készítenek, tojást festenek. Ha idejükbe belefér, akkor már túl vannak a nagytakarításon, így az ablakok és a függönyök, de az egész ház felfrissülve fogadja a vendégeket. Még szebb egy otthon, ha az adott ünnepnek és évszaknak megfelelő díszítéssel dobjuk fel otthonunkat.

Készíthetsz az ajtódra tavaszias, virágokból fűzött koszorút, de ha már húsvét van, akkor néhány szál vesszőt összetekerve nyuszis ajtódísz is fogadhatja a locsolkodókat. Készíts egy nagyobb karikát és egy kisebbet vesszőből. Ez utóbbi lesz a nyuszi feje, a másik pedig a teste, a kettőt rögzítsd egymáshoz. Hajlíts meg egy szál vesszőt a fülének és tűzd a fejnek szánt koszorúba. Nagyon egyszerű, nagyon természetes nyuszit alkothatsz seperc alatt.

A húsvét jellegzetes szimbóluma a tojás. Többféle technika alkalmazásával ötletes és szép díszes tojás készíthető. Ha már unod a tojásnak ilyen módon történő felhasználását, akkor a festett tojást használhatod a most nyíló tavaszi virágok apró vázájaként. Nem kell más, mint a nyers tojás héját megütögetni, és a tartalmát eltávolítani. A betört tojáshéj fog a váza szájaként szolgálni. A legjobb benne az, attól lesz érdekes a váza, hogy mindegyik tojás héja másképp törik. Nem lesz két egyforma. A tojásokat helyezd vissza a tojástartóba, tölts vizet a tojásba, és helyezz el benne virágokat.

A tojástartó másképp is szolgálhat vázaként. Most nem tojásba kell a virágokat tenni, hanem 10 egyforma nagyságú kis tartó szükséges, azokat kell beleállítani a tojástartóba, vízzel és virágokkal megtölteni.

Hobbiboltokban, de nagyobb üzletekben is kapható műanyag, akasztós tojás ezekben a napokban. Vásárolj néhányat és gyűjts néhány szál barka vagy aranyeső ágat. Arra csak rádobálod a tojásokat, és máris üde, gyönyörű, tavaszi és egyben húsvéti dekorációval rukkoltál elő.

Végy egy nagyobb befőttes üveget, helyezz bele különböző méretű és színű tojásokat. Voilá! Egy újabb ötlet. Ha pedig ez így túl snassz, és semmit kihívás nem volt benne, akkor főzz tojásokat és próbálj ki különböző tojásfestési technikákat. Száradás után egy üvegtálba, befőttes üvegbe helyezve igazán színpompás dekorációval rukkolhatsz elő.

Néhány filléres ötletből öltöztesd fel otthonodat tavaszias/húsvéti ruhába.

(Forrás: digsdigs.com, decorlove.com/kép)