Jump to content

Őszi stílus a bejárati ajtón

2015. 10. 28. 16:39

Az ősz csodálatos és változatos színeivel öltöztessük fel lakóterünk bejáratát, ne fosszuk meg a szépségtől a kaput, ajtót, teraszt vagy az erkélyt sem. A kirándulások alatt gyűjtött alapanyagokból egyedi dekorációt készíthetünk.

Alkalmazzunk koszorúalapot, amelyre a természet kincseit kötöző dróttal, zsineggel vagy erős ragasztóval rögzíthetjük. A magokat, terméseket ragasztással rögzíthetjük, a száras bogyókat, kisebb ágakat, faleveleket kötegeljük, majd a kis csokrokat a koszorúra helyezve erősítsük a dróttal körbe az alapra. Használhatunk kiegészítésként természetes textíliákat, vásznat, zsineget, zsákvásznat, lent, erős kartonból formára kivágott őszi mintát, illusztrációt, kukoricát, tobozt. A színeket igazítsuk a környezethez, lehet támpont a nyílászáró, fal, ám mindezektől elkanyarodva éppúgy fókuszálhatunk szigorúan az ősz klasszikus színvilágára.

A díszítéshez használjunk színes, mintás masnikat, szalagokat. Aki szerencsés esetben nagyobb területtel gazdálkodhat, szerezzen be szalmabálát, jól mutatat a narancs és zöld dísztök mellett.

Tegyünk köré őszi kaspós virágokat, örökzöldeket. Változtassunk saját kezű kreatív megoldásokkal a szokványos lakberendezési tárgyainkon, alakítsuk őszi hangulatúvá, festéssel, hímzéssel, varrással, dekupázs technikával.

(fotó: etsy.com, lifeisaparty.ca, centsationalgirl.com, lizmarieblog.com)