Jump to content

Aktív pihenés az őszi szünet idejére

2015. 10. 18. 10:00

Közeleg az őszi szünet. Aki csak teheti, ilyenkor kicsit lazít a családdal. Aki pedig még anyagilag is megteheti akár külföldre is elutazik, csak hogy kikerüljön a megszokott, hétköznapi közegéből. Nézzünk néhány lehetőséget!

Ha belföldben gondolkodunk, akkor a legnagyobb kereslet a wellness szálláshelyek iránt van. Nem csoda, hiszen a hűvösebb idő miatt az emberek melegre vágynak. A wellness szállodák a család minden tagjának kellemes időtöltést és kikapcsolódást biztosítanak. Egy helyen megtalálható minden, amely egy kellemes hétvégéhez szükséges. A gyógymedencék a szülőket kényeztetik, a csúszdák a gyerekeknek kedveznek, habár a felnőtteknek okozhat legalább akkora élményt, mint a kisebbeknek. A szauna, a jakuzzi, a különböző masszázs pedig csak külön pikantéria egy ilyen helyen.

Ma már annyiféle kalandpark van hazánkban, így igazán izgalmas program lehet kicsinek és nagynak egyaránt. Közel ötven ilyen park várja szeretettel az adrenalinkedvelő vendégeket, akik szívesen kipróbálnák a canopy-t, vagyis az alpesi csúszdát. A két végénél kifeszített drótkötélen kell egyik oldalról a másikra átsiklani. A visítás ezen a pályán kötelező elem. A kötélpályákon különböző nehézségű szakaszok fogadják a magukat próbára tevőket. A legtöbb kalandpark kötelező eleme ez, de sok helyen ki lehet próbálni a falmászást, a trambulint, beülhetünk bobba, de a quadot is lehet vezetni. Hogy igazi ötlettel szolgáljuk, ITT olvashatsz arról, hogy hol és milyen szolgáltatásokkal várják a kalandparkba vágyókat.

Aki megteheti, ellátogathat akár a szomszédos országokba egy hétvégére is. Mivel azonban az idei őszi szünet rekord hosszúságú lesz a maga másfél hetével, így akár egy messzebbi úti célt is választhat magának az ember. Természetesen egy ilyen út megszervezése időigényes, hiszen idejében meg kell rendelni a repülőjegyeket, ha ezt a közlekedési eszközt választja az ember. A szállás lefoglalása sem garantált, ha az utolsó pillanatra hagyjuk az intézkedést, hiszen hamar betelnek a férőhelyek.

Ha a hosszú szünet ellenére sem tud a hétvégén kívül több napot együtt lenni a család, akkor is számos lehetőség adódik, hogy igazán tartalmasan és élményekkel teli hosszú hétvégét töltsön együtt a család. Egy közös mozizás az egyik filmszínházban igazi családi kikapcsolódás. Csak egy jól kiválasztott film, mese, harapni- és innivaló szükséges hozzá. Mozi előtt és/vagy után egy belvárosi séta, cukrászda, pizzázó megfejelheti a hangulatot.

Aki pedig az otthon csendességére és melegére vágyik, előveheti a társasjátékokat. A közös otthoni mesenézés, olvasgatás is legalább annyira feltöltheti az embert.

(Kép forrása: aluxurytravelblog.com)