Jump to content

Egy ölelésben minden benne van

2015. 10. 15. 16:00

Október 15-e az ölelés világnapja. Fontos, azaz az egyik legfontosabb megnyilvánulás egy kapcsolatban, amikor szavak nélkül is ki lehet mindazt fejezni, amit érzünk. Egy ölelés azonban sok mindent el is árul. Egy párkapcsolatban igazi mérce lehet párod ölelése.

Minden gesztusunk tele van érzelmi töltöttséggel, ezért következtetni lehet az ember lelki állapotára. Érezheted, utalhat rá, mit gondol rólad, és a veled való kapcsolatról. Az ölelésre és a csókra való késztetésedet hamar letarolhatja, ha teste olyan jelzéseket küld feléd, hogy nem szívesen venné az effajta közeledést. Kíváncsi vagy milyen párod feléd irányuló vonzalma, mennyire szeret? Megtudhatod öleléséből.

Ha találkozáskor vagy bármikor egy nap folyamán párod eszébe sem jut, hogy ő kezdeményezze az ölelést, nem sokáig tartó kapcsolatra számíthatsz. Főleg, ha ez gyakran történik meg. Lehet, hogy te fogod előbb feladni a „küzdelmet”, mert megunod az állandó falba ütközést. Ha pedig az ölelésből azonnal igyekszik szabadulni, vagy egyáltalán visszakozik ettől a cselekedettől, akkor a szerelem érzése egyáltalán nem kölcsönös. A kezetekben van a döntés, hogy megbeszélitek merre és hogyan tovább, vagy végeztek egymással.

Ha az ölelést hátulról kezdeményezi párod, és gyakran meglep féltő karjaival, annak valóban az a célja, hogy megvédjen, hiszen szeret és biztonságban akar tudni. Szavak nélkül is éreztetni szeretné veled, hogy fontos vagy számára, boldoggá szeretne tenni.

Ha erősen, szorosan egymáshoz simultok, egyértelmű, hogy milyen érzelmeket tápláltok egymás iránt. Minél erősebben von magához, annál erősebbek az érzelmei feléd.

Egy pár kapcsolata elején számtalan édes és vicces helyzetbe kerülhet, amikor még csak úgyszólván kóstolgatják egymást. A játékos ölelések olyan lehetőségeket teremtenek mindkét félnek, amely során beazonosíthatják, hogy merre tart a kapcsolat, milyenek az érzések. Ha ebből a bohókás ölelkezésből egyre hosszabb és kibontakozhatatlan ölelés válik, a kapcsolat nagyon jó irányba halad.

Olyan párok is vannak – talán ez a legritkább –, hogy egyáltalán nem ölelkeznek. Ez abból fakadhat, hogy igény sincs rá, vagy otthonról ezt a (nem)szokást hozta magával, esetleg annyira híján vannak az érzelmi mélységnek. Ha te is ilyenben vagy, de ezen változtatni szeretnél, semmiképp ne ronts be ajtóstól a házba. Óvatosan és apránként közelíts párodhoz. Először csak egy gyengéd simítást kezdeményezz az arcán. Ha igazán szeret, csak nincs ehhez hozzászokva, akkor hamarosan ráérezhet az ízére. Ha pedig még szavakkal is kinyilvánítod érzelmeidet iránta, hamarosan ölelés lesz a vége. Vagy ki tudja micsoda?!

(Kép forrása: nomblog.com)