Jump to content

Apollo 11 és a mai trendek

2015. 07. 16. 16:37

A sokszor emlegetett Apolló program ötödik repülése éppen 46 éve történt, ezen a napon startolt 3 fős legénységével a 100 méter magas rakéta. A monstrum valóságos látványosság volt, indulását az egész világ izgatottan várta és figyelte. Ennek apropóján olyan inspirációs csokrot gyűjtöttünk össze, amelyek főszereplője az űrhajó.

Mára már megszoktuk, hogy a só- és borsszóró sem egyszerű valami, sokkal izgalmasabb egy kultikus formavilág visszaköszönése még az étkezőasztalon is.

Kezdjük a gyermekbirodalommal. Nem ismerek ifjú lovagot, aki ne rajongott volna a hangulatos és bámulatos járműért. Használjunk tapétát vagy falmatricát, faldekorként festett megjelenítést.

Lássuk be ritkán adatik meg gyermekeinknek lakosztály méretű szabadon felhasználható helyiség, ámha mégis, hát járjunk a kissrácok kedvében egy izgalmas beltéri űrhajó sátorral, karton kuckóval. A gyermek oda lesz, mi pedig némi kiegészítéssel és ötletes dekorációval nagyon hangulatos sarkot alakíthatunk ki.

Két lány és egy fiú édesanyjaként kimondhatatlan örömmel pillantottam meg ezt a fotót. Végre egy olyan baldachin, ami a fiús enteriőr kialakításába is belefér. Ajánljuk olyan helyzetekre, amikor valami még éppen hiányzik az ágy környékéről, s védettebbnek szeretnénk az alvást betudni.

Az űrhajó, mint illusztráció azonban a gyermekek mellett a felnőttek világában is elfér. Magunk is készíthetünk falidíszt, kerüljön képkeretbe, festhetjük festővászonra, kinyomtathatunk egy látványos fotót. A forma annyira egyedülálló, hogy önmagában is megállja a helyét, kerülhet tudatosan megszerkesztett fotófalra, kiegészítője dolgozószoba vagy tanulósarok inspirációs falának.

A díjnyertes Steve Holman széke számomra lenyűgöző, egy retro és mai keveredős stílus fontos bútordarabja, felnőtt lakban éppúgy, mint kamasz szobában.

Aki ezt a lámpát teszi a nappalijába, biztos, hogy megdöbbenő, ugyanakkor elismerő tekintetekkel találkozik, amikor vendéget fogad. Pedig pusztán az ismert rakéta lámpa találkozik nagyon izgalmas mintájú vászonnal. Nagyon trendi, kérem szépen vállalja be valaki.

Aki szereti az egyszerű formákat, válassza ezt a fényforrást, ér rajongok érte, éppen attól nagyszerű, hogy csak sejteti a kiindulást. Tökéletes lett, a mai rusztikusan iparian loftos bohém stílus szeretettel fogadja.

Nagyon bátor megoldás, nem vagyok abban biztos, hogy mindenki rohanna majd a szaniterüzletekbe, amikor meglátja az űrhajó formát követő csapot. Mindenesetre egy közösségi cool tér mellékes helyiségében remekelhet.

(fotó: decorationtrend.com, flickr.com, mywebroom.com, designsponge.com, thedesignfiles.net, etsy.com, petagadget.com, aimeewilder.com, whorange.net, vintagefuture.tumblr.com)