Jump to content

Sínszerű megoldások a konyhában

2015. 02. 25. 00:06

Minél tovább élünk, annál többször tapasztalhatjuk meg, hogy ami egyszer bevált, majd divatjamúlt fordulattal kivonult az életünkből, kis idő elteltével ismét közelünkben tündököl. Így van ez a konyhai fali sínnel, ami számos mai helyiség praktikus és díszítő eleme.

Annál is inkább kedvelhető, mert általa szem előtt lehetnek formás tárgyaink. És karnyújtásnyira, ami igazán megfontolandó a konyhai munkálatok alatt. A kérdés már csak annyi, hogy hova helyezzük az egyszerű tároló eszközt. Kézenfekvő, hogy egy szabad falfelületet tehetünk a leggyorsabban izgalmassá a konyhai sínnel. Végigfuthat a konyha adott falszakaszának teljes szélességében.

A rúd anyaga eltérhet a fémtől, jól passzol az enteriőrhöz a fa rúd, ami természetességével ráerősít a natúr stílusra, ugyanakkor ellenpontja lehet egy modern kialakításnak.

A felakasztható eszközök a sínre, rúdra helyezett kampó helyett kerülhetnek apró fogasokra. A célnak ez az elképzelés ugyanúgy megfelel, díszítő erejű és hasznos egyben, rusztikus stílus elengedhetetlen kelléke.

Fokozhatjuk az élményt azzal, hogy a sínek rácsszerűen keresztezik egymást, így azt érjük el, hogy a neutrális falfelület megelevenedik, s közben eltérő méretű eszközök tárolása is kényelmessé tehető a különböző magasságban elhelyezhető kampók által.

Bátran nyúljunk ehhez a tárolási megoldáshoz, amennyiben kedvünkre való a sok eszköz nem rejtett tárolása.

(fotó: sevilpeach.co.uk, dwell.com, remodelista.com, abeautifulmess.com)