Jump to content

Mit lehet kezdeni egy beugróval? Íme 5+1 ötlet:

2015. 01. 24. 05:23

Megoldások, hogyan fogjunk egy esetlen falmélyedéshez? Egy előnytelenül kialakított részlethez a szobában? Szavazz neki bizalmat és tedd aktívvá. Alakítsd és formáld testre szabva. Annyira szerethető, hogy számos esetben az a bizonyos falfülke építés nagyon is tudatos.

Egy: olvasó- és pihenőkuckó

Öltöztesd fel a teljesen egyszerű falmélyedést. Pácolt lambériával meleg hangulatú sarok készíthető. Az alsó részre kerülhet pad, amely ráadásként remek titkos tárolóhelyként hasznosítható. tetejére rakjunk méretre készített ülőpárnát, díszítsük a helyiség hangulatához illő díszpárnákkal, pléddel. Amennyiben adott kellő falmélység, a pad alatt még arra is marad elegendő hely, hogy a könyvek egy részét, lakberendezési kiegészítőket helyezzünk funkcionális és dekorációs céllal. Akárcsak a fából készült falburkolat, ugyancsak hangsúlyos a tégla, kő fedés is. Ebben az esetben ugyanúgy érdemes egyre odafigyelni, egyetlen falszakaszon bőségesen elegendő a környező falaktól eltérő burkolat alkalmazása. Sokkal hangsúlyosabbá válik így ő maga és a szomszédos felületek is.

Kettő: segítség a kandallóhoz

Hol máshol lenne ideális egy méretes falmélyedés, mint a kandalló mellett. Tökéletes lehetőség a tűzifahasábok elhelyezésére, hiszen nincs is annál kényelmesebb, mint a kéznél lévő fa. Fölötte kedves tárgyakkal tölthetjük meg a rendelkezésre álló területet, kiváló megoldásként gerendából, rusztikus felületkezeléssel kialakított deszkából készült polcokat díszíthetünk meg lakóterünk kiegészítőivel.

Három: dolgozósarok

Jól hasznosul az otthoni munkavégzéshez vagy pusztán a normál életünket kísérő adminisztráció elvégzéséhez, laptop használathoz. Körbe vehetjük magunkat az elengedhetetlen papír alapú iratokkal, könyvekkel, inspirációs anyagokkal, képekkel. Támasztókeret készítése után asztallapot alkalmazhatunk. Ne feledkezzünk meg a fényforrás kialakításáról.

Nem minden enteriőr igényli a túlzott cifrázást, felesleges tárgyakat, temérdek holmit. Egyszerű és stílusos kialakítást teremthetünk a mélyedéshez passzoló íróasztallal és egy kecses székkel. A mélyedés, a különböző falszakaszok lehetőséget nyújtanak a színek, minták egymáshoz viszonyított, egymást erősítő, kiegészítő játékához.

Négy: könyvespolc

Ez a megoldás ugyan túlságosan nagy kreatív erővel nem bír, a látvány azonban kárpótol. Könyvmolyoknak pedig kifejezetten hasznos. A falfülke széltében, hosszában méretezett polcokkal alkalmassá válik kedvelt olvasmányaink tárolására.

Öt: a fürdőszoba

Ez a legjobb ötlet, ellene megy annak a sok nyavalyás megoldásnak, amelyek próbálják kielégíteni tusfürdő-tartó igényünket, a csempére erősíthető apró polcoknak, a zuhanyfej alatti szerencsétlenségeknek.

És a ráadás: alvóhely

Ez aztán maga a romantika, a pihenés a paradicsomban.

(fotó: studiograyhouse.com, boligpluss.no, designwali.com, jamievickery.wordpress.com, cassandraellis.co.uk, carlaaston.com, decoholic.org)