Jump to content

Pingálj valamivel, ami mindig kéznél van. Az ujjaddal.

2015. 01. 20. 22:04

Ezt tette az amerikai Judith ann Braun is. Ujjait szénporba mártotta és nekiállt egy sima fehér falnak. Majd egy másiknak, s meg sem állt az óriási felületekig. Kezei közül pedig sorjában kerülnek ki az absztrakt alkotások. A végeredmény lenyűgöző.

Elképesztő, hogy milyen egyszerű megoldással lehet különleges dekorációt készíteni. Ugye kedves anyukák, ezek után megfontolják, hogyan fegyelmezzék gyermeküket, amikor a csemete nekiáll a falat díszíteni? Ki tudja, milyen értékkel bír néhány esztendő múlva a mai csínytevés, s válik a későbbi keresett kortárs alkotások alaptechnikájává.

Viccet félretéve, a hölgy munkássága keresett és elismert. Számos kiállítás és show látogatója maga is szembesülhetett a kreatív faldekorral. Amelyek olykor sejtelmes ábrát, máskor szabályos és szimmetrikus alakzatokat, tükröződő formákat és egyedi tájképet mutatnak. New York-ban persze könnyű mindenre ráfogni, hogy művészet, bárhova is pozícionáljuk az alkotásokat, tagadhatatlanul érdekesek és alázattal szemléljük az ötletet és kivitelezőjét.

(fotó: pinterest.com, judithannbraun.com)