Jump to content

Különleges polcok

2014. 11. 09. 23:23

Helyezzünk a falra különleges formájú polcot, térjünk el a szokványos megoldásoktól. Ezzel a lehetőséggel két legyet ütünk egy csapásra. Nem pusztán funkcionális bútordarabbal gazdagodik a helyiség, egyúttal faldekoráló elemet is szereztünk magunknak.

Geometriai formát idéző polc, amely modern és bohókás egyben. Kifejezetten jól mutat az élek kiemelése, fokozza a nem szokványos formavilágot. Kiegészítője egy unalmas falszakasznak, lendületet kap a semleges háttér. Nem véletlen, hiszen az azonos szín mellett indokoltvolt, hogy valamivel felhívja magára a figyelmet.

A kerek formák lágysággal töltik meg környezetüket. Mintha a női nemet képviselnék a kerekded alakzattal. Nem fog csalódást okozni azokban az eneteriőrökben, amelyekben túlsúlyt kaptak a merev, szögletes formák. Amennyiben tovább szándékozunk erősíteni nőiességünket, alkalmazzunk kerek szőnyeget is bátran.

Végre egy kis izgalom a falon. A háromszögek játéka, a menekülés az unalmas és szokványos megoldásoktól ezzel a szinte vibráló kialakítással. Azért a szépséget nem kapjuk ingyen, némi veszteséggel szükséges számolnunk, közel sem olyan praktikus, mint egy tégla vagy négyzet formájú polcrendszer. Ez bennünket egyáltalán nem zavar, imádjuk mindazt, ami távol áll a megszokott és nagyon racionális megoldásoktól.

Legközelebb, ha változtatást tervezünk, vegyük fontolóra a korábbitól eltérő polc vásárlását vagy készítését.

(fotó: homestory.rp-online.de, abeautifulmess.com, whimsydarling.com)