Jump to content

Ne felejtse, ma óraátállítás!

2014. 10. 26. 09:00

A mai nap szóljon az órákról. Pontosabban arról, milyen látványos elem lehet otthonunkban. Szeretnénk megmutatni, hogyan lehet izgalmas bármely helyiség egy óriási óra alkalmazásával.

Vajon megadatik a szobában egyetlen üres falfelület, ami elé nem szándékozunk kanapét tolni? Amely esélyt kaphat arra, hogy főszereplővé lépjen elő, mert a könyvszekrényt sem neki toljuk. Ami megúszta a nyílászárót, és mégis be tudjuk rendezni úgy a helyiséget, hogy ezt az egyedülálló előnyt nem használjuk ki. Na ha van ilyen, hát borítsuk be poszterrel, igen látványos enteriőrt kapunk cserébe.

Közel évtizedes múltra tekint és még mindig nem érezzük elavultnak az óriási órák használatát lakályos fészkünk egyik falán. Lássuk be, a méretes elem köré szervezni a többi lakberendezési kiegészítőt nem jelent feltétlenül gyerekjátékot. Tervezzük meg milyen keretezett fotót, egyéb faldísszel szándékozunk körbeölelni a látványos órát, akár precízen kimérve minden szereplő pontos pozícióját. Ezzel valóságos wall art készülhet a nappaliban, látványos felületet teremtve.

Óriási szerencsénk van, mert nincs olyan minta, amely ne inspirált volna tapétatervezőt. Ez az indigó határozottan trendi, mély színe nagy felületen nyomasztó lehet, ám egyetlen falon alkalmazva, mellé egy-két markáns bútort helyezve egyedülálló enteriőrt alakíthatunk ki. A további részletek nyugodtan háttérbe vonulhatnak, ami a kevésbé harsány színhasználattal, szerényebb formájú lakberendezési tárgyakkal érhető el.

Gyakran szembesülünk a dekorálás azon fajtájával, amikor a fókuszba helyezett tárgy nem pusztán önmagában vesz részt otthonunk szépítésében, hanem ízlésesen rendezett csokorként erősíti a faldekort.

Bárcsak megörökölhetnénk egyet a csodálatos, klasszikus stílust méltán erősítő állóórából. Időtálló, kedvelt és nemes darab, olyan, amit unokáink is látni és szeretni fognak.

Noha ez a vintage hangulatú képrészlet eltér attól, amit üzenni szeretnénk, mégis illik a gyűjteménybe. S az ajánlás, amely szerint egy jó óra mindennél többet ér, szánjunk rá, örökíthető, magával visz a múltból, ne agassuk tele otthonunkat holmi könnyen beszerezhető ócskasággal.

(fotó: rebelwalls.co.uk, zise78.com, monumentinteriors.com, owoto.com, pinterest.com)