Jump to content

Móka a kötéllel

2014. 10. 19. 23:08

Egyre gyakrabban botlunk olyan lakberendezési ötletbe, amelynek egyik főszereplője a kötél. Nem a ruhák szárítása vagy a csomagolás, rögzítés esetén kialakult mindennapos helyzetekre gondolok. Sokkal inkább azokra az otthonszépítő megoldásokra, amelyek ott vannak az orrunk előtt.

Készülhet belőle függőlámpa. Egy villanykörtével párosítva igazán egyszerű megoldásnak tűnik, pedig biztosan nem volt egyszerű a vezetéket belekönyörögni éppen a vaskos kötél közepébe. Könnyen hozzájuthatunk textil bevonatú vezetékhez is, így az élmény kevésbé fáradtságosan is elérhető.

Ezt ugyan magam biztosan nem tudnám elkészíteni, egy jól fűző és csomózó, ügyeskezű barát könnyen újjávarázsolhatja a régi kanapé fém vázát.

Tükör felfüggesztését és díszítését végzi egyben a kötél. Magunk is felújíthatunk egy tükröt, megunt keretétől nem szükséges megfosztanunk, kiváló alap a kötélragasztáshoz.

A kötél segítségünkre lehet a függönyök szebbé tételében is. A felfüggesztés mellett karnis szerepet is szánhatunk neki. Vagy elköthetjük, csak hogy ne lógjon magában.

Tönkrement a szekrény vagy a komód fogantyúja? Pótolható kötéllel, felfrissíti a bútort, lehet ideiglenes megoldás, de még az is előfordulhat, hogy hosszabb távon megtetszik.

A térelválasztás legegyszerűbb módja a kötélalkalmazás. Szükséges két vastagabb léc, átfúrva, amelyeken keresztül átfűzhető a kötél, s csomókkal hozzáerősíthető a térelválasztást segítő alapanyag.

S ha ezt kicsit kisebb területen alkalmazzuk, máris belátjuk milyen jól mutat a korlátként.

A kötél környezetet véd, velünk egyetemben. Messze áll a csillogó enteriőrök világától, s amennyiben nem bánunk vele mértékkel, esetlenül egy nem éppen nyaraló hangulatúvá tervezett helyiség élményében részesülhetünk.

(fotó: etsy.com, interiordesignideas-albert.blogspot.com, restorationhardware.com, rereos.com, remodelista.com, vintagerevivals.com, designsquish.com, savvyhousekeeping.com, bontemper.blogspot.com, arcadianhome.com)