Jump to content

Nézz a plafonra és tapétázz!

2014. 09. 26. 10:15

Extrém megoldás a tapétát a fejünk felé ragasztani és ezzel a váratlan fordulattal felpörgetni a helyiséget. Soha nem tapasztalt hangulatot kapunk néhány tekercs áráért.

Kevés olyan szeglete van az otthonnak, ami annyira háttérbe szorul, hogy még beszélni sem szoktunk róla. Néhányan próbálkoznak ugyan a gipszkartonos plafon design megoldásokkal, leddel körbefuttatott effekttel, színekkel kiemelve bizonyos felületeit. Ehhez képest a plafontapétázás gyerekjáték. Ami a tervezést és a tapéta kiválasztást illeti. Amúgy meg ember legyen a talpán, aki szíves-örömest rohan hozzánk, hogy a létrán bravúrós mozdulatokkal próbálja a mintaillesztést is figyelemmel kísérve teljesíteni kívánságunkat. Mégis azt javasoljuk, senki se hagyja magát befolyásolni, netán lebeszélni aktuális hóbortjáról. A plafon színezése, mintázása befolyásolja a térérzetet, ha akarjuk, tágít rajta, vagy éppen közelebb hozza hozzánk a felettünk található felületet. Bármi is a cél, egészen különleges megoldás otthonunk dekorálására. A mintától pedig ne ijedjünk meg, nagyon szépen összehangolható az enteriőrben fellelhető további színes és mintás felülettel. Forduljunk szakemberhez ha az ötletre nyitottak vagyunk, ám a választásban bizonytalanokká válunk.

Így néz ki egy konyha, amelyben remek módon érvényesül a mintás plafon. Ha hozzágondoljuk, hogy milyen lenne anélkül, nem vitás, hogy a tapéta mellett tesszük le voksunk.

Jó választás a ma egyre többeket megfertőző natúr- illetve természetes növény mintavilág és a geometriai formák egy légtérben történő alkalmazása. Ám amíg a többség a falon, vagy a szőnyegen hozta volna be a teljesen eltérő mintát, addig itt bátran nyúltak a plafonhoz. S milyen jól tették, van miben gyönyörködnünk, s elgondolkoznunk a nem szokványos tapétázási megoldáson.

Hangulattal tölti meg ezt az étkezőt is a fejünk feletti dekorálás. Szinte steril lenne nélküle az enteriőr.

Hogy nem rohanunk azonnal a tapétaboltba, megértem. De miért is gondoljuk azt, hogy követnünk szükséges a mások véleményével és megfeleléssel teletűzdelt tervünk újabb módosítását. Legyünk bátrak, a mi otthonunk rólunk szóljon, szakítsunk a konvenciókkal és legyünk büszkék a felturbózott, tapétázott plafonunkra.

(fotó: kristinawolfdesign.com, darkroomanddearly.com, decorpad.com, brewsterwallcovering.com)