Jump to content

Candy apple, avagy néha mindannyian rosszalkodhatunk

2014. 09. 25. 20:18

Az alma, a gyümölcsök királynője és a bűnbeesés jelképe. Rosszalkodjunk bátran, az egészséges életmód megszállott híveként ma tegyünk kivételt és meg se álljunk a konyháig, hogy néhány perc alatt elkészítsük ezt az ellentétek vonzásán alapuló nassolnivalót.

Hozzávalók (4 főre / 4-6 almához):

4-6 piroshéjú alma (ne legyenek túl nagyok)

25 dkg cukor

1 dl víz

2 evőkanál méz

piros ételfesték

pálcika vagy faág

Keverjük össze egy lábasban a cukrot a vízzel, majd a mézzel, olvasszuk össze a hozzávalókat. Amikor felolvadt a cukor, a forró folyadékhoz adhatjuk az ételfestéket, keverjük egyenletessé, forrasszuk össze, majd alacsonyabb lángon még főzzük pár percig. Ezzel készen vagyunk a bevonóval, tegyük félre, hogy hűljön, sűrűsödjön, jól tapadóvá váljon.

Az almákat tisztítsuk meg jó alaposan, akár le is forrázhatjuk, szabadítsuk meg a héjat a viaszos bevonattól, hogy a máz jobban tapadjon. Szúrjunk faágat, vastagabb pálcikát a szárhoz (amit természetesen előtte eltávolítottunk.) A candy apple nyalókanyéllel megfogva a tisztított almákat mártsuk a piros bevonóba, forgassuk, jusson mindenhova. Helyezzük vajazott vagy olajjal bekent sütőpapírra, zsírpapírra a kész remekműveket, s amint megdermedt a cukor tálalhatjuk ízléses tányéron, fa alátéten.

Jó étvágyat kívánunk az édes bűnbeeséshez!

(fotó: thegirlylooks.com)