Jump to content

Himmeli trend

2014. 09. 22. 18:22

Az eredetileg finn karácsonyi dísz túllépett önmagán, geometriai formavilágával hódítja a világot, vásárolják veszettül hódolói, készítik maguknak a DIY rajongók. Egy újabb őrület és visszaigazolása az alapigazságnak, miszerint nagyszerűt egyszerű dolgokból lehet alkotni.

Finn rokonaink a karácsonyfára és a lakás elérhető kampóira, ablakkilincsére aggatták a kis díszeiket és sosem gondolták volna, hogy ez a furmányosságtól mentes szerkezetű kellék, több mint egyszerű dekorelem. Ez bizony, az elmúlt időszak érzelem alapú kutatására hivatkozva határozottan megállapítható, új kifejező és sajátos lakberendezési tárggyá magasztosult.

A titkot gyorsan felfedjük. Csupán néhány szívószálra vagy csőre, akár réz csőre van szükség, valamint fonalra vagy huzalra és némi térlátással vegyített geometriai érzékre. Mert bár komplikáltnak tűnik, borzasztóan egyszerű a készítése. Íme egy kis segédlet, lépésről lépésre követve a képekkel kísért alkotói folyamatot röpke időráfordítással készíthetjük életünk első himmelijét. Gyanítom nem az utolsót. A cső hossza ránk van bízva, csak arra fordítsunk figyelmet, hogy egyforma legyen. Puha anyaggal dolgozhatunk ollót használva, egyéb esetben ajánlott a fémvágó vagy metszőolló. Hogy mi mindent készülhet himmeliből? Csak a fantázia szab határt. A kiindulási alapkánt szolgáló karácsonyfadísz szinte eltörpül a többi ötlet mellett.

Egy kedves függődísz a gyerekágy fölé. Talán itt még nagyobb hangsúlyt kaphat a szín, használjunk színes szívószál darabokat.

Készülhet belőle lámpabura, lehet függő vagy asztali megoldás. Bármennyire is vonzó a forma és a design, ne feledkezzünk meg arról, hogy nem lesz irányított a fény, hiszen átszökik a rudak között, de ez közel sem zavaró, sőt inkább vagány.

Lehet pusztán falra erősített vagy belógatott dekorációs elem, ékszerezhetjük otthonunkat, mint magunkat egy fülbevalóval. Jut eszembe, azt is lehet készíteni a technikával.

Dísz és praktikum egyben, virágtartó himmeli módra. Persze, ha nagyobb, akkor egy szép fehér kaspót is elbír.

A jól beállított enteriőrfotókat elnézve eszünkbe nem jutna, méltatlanul egyszerű volta mily különleges és magas kategóriás érzettel bír. Valósítsd meg a saját luxusodat, készíts még ma testre szabott himmelit!

(fotó: lamarieeauxpiedsnus.com, etsy.com, pinterest.com, brittanymakes.com, doodlecraftblog.com, elsjedesigns.blogspot.com, thewalkupblog.com, decoist.com)