Jump to content

Álom luxuskivitelben (Breakfast at Tiffany's)

2014. 09. 15. 09:52

Minden idők egyik legszebb színésznője és az általa megformált Holly Golightly ismertette meg a nagyvilággal a meglepő párosítást, a kádból készült kanapét. Mint ahogy ritkán járunk Tiffany-hoz reggelizni, feltehetően kevés otthonba költözött a ’60-as évek filmjéből a kádkanapé.

Azért ebben ne legyünk annyira biztosak. A mai napig többeket inspirál a nem szokványos párosításból fakadó megoldás. Magunk is meg tapasztalhattuk már, micsoda kényeztető erővel bír, különösen a hűvösebb őszi és fagyosabb téli napok végén a fürdőhabos vízben eltöltött relax egy jó könyv, egy pohár vörösbor és néhány mécses társaságában. Na de hogy ruhástul heveredjünk a kádba. Nem éppen szokványos, tegyük hozzá mindannyiunk fantáziáját megmozgatja a lehetőség.

Bele is látták többen a különleges megoldást és elkészítették a maguk változatát. Mi tagadás a kiindulási alap, a klasszikus forma és az oroszlánlábak már önmagukban inspirálók. Továbbörökítenek az időtálló stílusból az új funkcióval a jelenbe. Szükséges egy ügyes kéz, amely elvégzi a fűrészelés közel sem izgalmas munkafolyamatát. Ne sajnáljuk rá az időt, csiszoljuk le az érintett éleket, frissítsük fel festéssel a külsőt. Készítsünk magunk vagy bízzuk szakértőre a méretre szabott ülőfelület kialakítását. A szivacs vagy bélésanyag felhasználásával kiszabott és vastag szövésű dekor anyaggal, kárpittal bevont ülőpárna elengedhetetlen. Helyezzünk rá hozzá illő mintával, színnel díszpárnákat, takarót.

Bohókás hangulatúvá varázsolták ezt a kádat a sok színes, vidám díszpárnával. Jól illik egy nagylányszobába, hangulatossá teszi a teraszt, csacsogás helyszíne, kényelmes tere.

Hasonlóképpen színes, ezúttal markáns tónusú kültéri páros, amelyek nem pusztán a kiegészítőkkel, hanem önmagukban is színesedtek.

Példa arra, hogy az eddig bemutatott formákhoz képes más szemszöggel belevághatunk a kaszabolásba. Ezzel a külsővel is nagy sikert arathat az átalakítás.

Szépen díszíti a kirakatot, legalább annyira, mint egy glamouros nappalit. Csajos színvilággal, csillogó kiegészítőkkel igazi nőcis otthon kiemelkedő lakberendezési tárgyává léphet elő.

Micsoda fantázia kell ahhoz, hogy hintaszékké, alakítson valaki egy kádat. Ezzel aztán bőven akad munka, ám ezúttal is az újrahasznosítás lebegett az alkotók szeme előtt.

Érdekes újragondolása a kádnak az ismertetett csokor. Azért abban biztos vagyok, hogy ha valakinek lehetősége van hozzájutni egy lábas kádhoz, inkább meghagyja eredeti állapotában és funkciójában, s alakít ki hétköznapi luxust a fürdőszobájában.

(fotó: jackieandaudrey.tumblr.com, casasugar.com, amazinginteriordesign.com, etsy.com, pinterest.com, inhabitat.com)