Jump to content

Nem kímél az eső ma sem!

2014. 09. 12. 10:23

Mi sem természetesebb, mint a mozdulat, mielőtt elhagynám otthonom. Nyúlok az esernyőért. Egy ócska rattan tartóból kapom ki nap, mint nap védelmet nyújtó útitársamat. Itt az ideje, hogy beújítsak egy komolyabb esernyőtartóra.

Az általam is használt egyszerű, henger forma már rég nem egyedüli megoldás az esővédők tartására. Nem lepődünk meg már azon, hogy micsoda design és minta illetve színvilág veszi körül a témát. Azt azonban tudnunk kell, hogy hol is alkalmazzuk. Otthonunkban nagyobb szabadságfokkal nyúlhatunk a kérdéshez és igazíthatjuk az enteriőrben meglévő berendezési tárgyakhoz, stílushoz. Lehet bohókás vagy vicces, a rusztikus példányok még egy modern előszobát is feldobnak, nem pusztán a country világába illeszthetők Míg irodában, üzletben érdemes szem előtt tartanunk, hogy egyidőben akár több esernyő is kerülhet méltó helyére, fontosabb a méret és gyakoribb használat.

És mielőtt azt gondolnánk, hogy a széles kínálat kielégíti az igényeket, ki kell, hogy ábrándítsam az olvasókat. Az esernyőtartó témaköre sem ússza meg a DIY világát. Ez nem feltétlen holmi elégedetlenségből fakad, egyszerűen másra már nem használt, a kidobástól megvédendő tárgyak kapnak lehetőséget a továbbélésre, alkotójuk hobbijának szentelve idejét elégedett, a végeredmény pedig önmagáért beszél.

Vegyük példaként ezt az oroszlánlábas alkotást. Igen, nem tévedés, ez a fürdőkádak lába szokott lenni. Mi sem egyszerűbb, bontott alkatrészek forrására bukkanni, szerezni néhány lábat, majd ráerősíteni a méretes kaspóra.

Most, hogy itt az őszi szüretelés, friss must- és borkészítés szezonja, talán ölünkbe hullik egy szétzilált régi hordó, fordítsuk ki azt megszokott életéből, erősítsük két gyűrűs pántra, még egy kerek alsó részre lesz szükség és kész is.

Készíthető spaletták egymáshoz rögzítésével egyedi esernyőtartó. Spaletta nincs a kamrában feltétlen, online vásártéren, bolhapiacon ráakadhatunk.

A listának közel sincs vége. Az esőnek sincs. :o(

(fotó: pinterest.com, apartmenttherapy.com, thisoldhouse.com)