Jump to content

Karamellizált hagymás paszternák krémleves csicseriborsóval

2014. 01. 14. 11:30

Van valami megnyugtató abban, amikor egy hideg téli nap végén gőzölgő tál levest kanalazunk. Ez a paszternák leves kiadós és bőséges vacsora a csicseriborsótól és a karamellizált hagymától, amit nagyon egyszerű elkészíteni. Csak szórjuk meg ropogós kenyérkockákkal és fogyasszuk egy pohár borral.

A csicseriborsótól és a paszternáktól a leves sűrű és krémes textúrájú. A gyerekek is szeretni fogják a paszternák édeskés íze miatt, ráadásul jókora zöldségadag minden egyes tányér leves.

Hozzávalók: (6 személyre)

  • 2 evőkanál vaj
  • 3 vöröshagyma félbe vágva és vékonyra szeletelve
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 csésze száraz fehérbor
  • 3 nagy paszternák apróra vágva
  • 5 csésze csirke vagy zöldségalaplé
  • 2 csésze főtt vagy konzerv csicseriborsó
  • ¼ csésze tejszín vagy natúr joghurt
  • friss kakukkfű a díszítéshez

Egy nagy fazékba olvasszuk meg a vajat alacsony lángon. Adja hozzá a hagymát és a cukrot, pirítsuk 10 percig. Adjuk hozzá a bort és a paszternákot, majd lefedve pároljuk 20 percig, vagy amíg a hagyma és a paszternák megpuhul. Öntsük hozzá az alaplevet és forraljuk fel. Csökkentsük a hőt és pároljuk 10 percig, majd keverjük hozzá a csicseriborsót. Ízlés szerint sózzuk, végül botmixerrel turmixoljuk simára. Tálaljuk tejszínnel vagy joghurttal és díszítsük egy kis kakukkfűvel.

Forrás: www.henryhappened.com