Jump to content

6 egyszerű és csodaszép karácsonyfadísz saját kezűleg

2013. 12. 18. 06:00

Minden évben a karácsony egyik kiemelkedő pillanat, amikor feldíszítjük a fát. Persze mindig kicsit másképp, amihez néhány új dísz is elkél. Készíthetjük magunk, akár a gyerekekkel együtt is. Kedvcsinálóként mutatunk néhány pofonegyszerű ötletet.

Fahéjrúd karácsonyfa gombokkal

Annyira egyszerű, hogy még a kisebbek is segítségünkre lehetnek. A fahéjrúdra ragasszunk egyre kisebb műfenyő vagy fenyőágakat, addig a gyerekek kiválogathatják a gombokat. Ha azokat is felragasztottuk, már csak egy akasztó szükséges madzagból. És ennyi. Fel lehet használni csomagoláshoz, dekoráláshoz, karácsonyfadísznek, ki hol gondolja.

via

Pingvin

A gyerekek némi segítséggel készíthetnek ilyen kedves pingvineket is. Adhatják ajándékba, vagy akaszthatják otthon a karácsonyfára. Ehhez szükség van átlátszó műanyag gömbre, amit először töltsünk meg fehér fonallal. (Készíthetünk akár egy pompom labdát is, ami kitölti a gömb belsejét.) Kék akril festékkel fessük meg a pingvint, kivétel az arcát. A szemét fekete, majd ha megszáradt, fehér színnel fessük meg. Már csak a csőre és a két lába maradt hátra.

via

Hóember

A hóember nem épp a karácsonyhoz, sokkal inkább a télhez kapcsolódik. De mivel az ünnepek alatt a havas játékok jelentik a leginkább várt szabadtéri szórakozást és kikapcsolódást, így helyet kaphatnak akár a karácsonyfán is. Ha pedig megnéztétek idén a Disney legújabb téli meséjét, a Jégvarázst, akkor nem lesz kérdés, milyen díszt készítsetek együtt a gyerekekkel.

Egy papírmasé vagy hungarocell gömb az alapja, amit fessünk be fehér festékkel. Amíg szárad, vágjunk hosszú háromszög alakú formát narancssárga papírból, majd ragasszuk össze. Ha a festék megszáradt, ragasszuk fel a hóember orrát. (Forró ragasztópisztollyal a legegyszerűbb, de más hobby ragasztóval is működik, csak akkor tartsuk ott a kezünk, míg szárad a ragasztó.) Fekete filccel vagy festékkel készülhet a hóember szeme és szája, narancssárgával pedig a mosolya.

via

Varrott szépségek

Darabka anyagokból csodás karácsonyfadíszek készülhetnek. A szöveteken kívül szükség lesz még fekete textilfilcre és egy kis tömítő anyagra. Először rajzoljuk ceruzával az anyagra az alakzatot. Vágjuk ki és készítsünk belőle még egyet. Textilfilccel rajzoljunk mintát mindkát darab anyagra, majd varrógéppel vagy tűvel és cérnával kezdjük el a két darab szélét összevarrni. Közben varrjunk hozzá akasztónak szalagot, és még mielőtt összezárnánk a két anyagot, töltsünk bele a tömítő anyagból.

via

Rénszarvas ujjlenyomat

Pofon egyszerű, mégis hihetetlen cuki lesz néhány ujjlenyomattól egy szimpla színes gömb. A matt díszekkel könnyebb dolgozni, így ha még vásárlás előtt állsz, érdemes a matt verzióból választani. Ha több gyerekkel festünk, érdemes a gömb aljára filccel megjelölni a gyerekek monogramját, így nem keverhetőek össze.) Hüvelykujjra barna festék, majd jöhet olyan 4-6 kis rénszarvas fej egy gömbre. Száradás után fekete filccel készülhetnek a szemek és az agancsok, pirossal (festék vagy filc is lehet) pedig az orr. Kedves ajándék lehet akár a nagymamáknak is.

via

Színes díszek

Papírmasé az alap, amire különböző színkombinációkat festhetünk. Egyszerű, elronthatatlan, és mindemellett gyönyörű. Akril festék és papírmasé díszek, ez a két alapanyag, amit be kell hozzá szerezni.

via