Jump to content

Cupcake süticsodák karácsonyra

2013. 12. 03. 06:00

A cupcake tökéletes választás lehet karácsonykor, ha szeretnénk valamivel elkápráztatni a családot és a vendégsereget. Az ünnepi menü megkoronázásához különböző kis tortacsodákat mutatunk.

A cupcake első ránézésre úgy tűnhet, mint egy feldíszített muffin, de ennél azért többről van szó. Alapvető különbség, hogy a cupcake kisebb, mint egy muffin, tésztáját pedig alaposan ki kell keverni. Jó nagy adag krémkoronát visel, ahol a tökéletes kidolgozottság látvány szempontjából minden egyes darabnál alapkövetelmény. A vajból vagy sajtkrémből készített édes krémcsúcsokat többféle módon púpozhatjuk a sütemény tetejére. A habzsák csöveivel különféle mintákat, formákat készíthetünk, amiket tovább dekorálhatunk színes szórócukorkákkal, gyöngyökkel, pirított magvakkal, csokoládéforgáccsal, marcipándíszekkel...

Ha nem lenne elsőre egyértelmű, hogyan kell a krémmel dekorálni, akkor adunk egy kis segítséget képek és videók formájában. A habzsákhoz tartozó különböző formájú nyomócsöveivel különböző mintákat kapunk. Mutatjuk felülről és oldalsó nézetből, melyikkel milyen krémcsodát lehet kreálni.

 

Ha kiválasztottuk a mintát, akkor jöhet a következő kérdés - lapos vagy csúcsos legyen a krém. A csúcsoshoz tartsuk a csövet merőlegesen a muffin fölé. Állandó és egyenletes nyomással indítsuk el a muffin külső szélén a spirált, így egy gyönyörű krémcsúcsot kapunk. Ha lapos verziót szeretnénk, akkor a menet annyiban különbözik, hogy nem a széléről, hanem középről indítjuk a spirál vezetését. A két videóban egyértelműen követhető a folyamat.

 

Az elkészült krémcsodákat pedig kedvünk szerint tovább díszíthetünk, alkalomnak megfelelően. Mutatunk néhány szebbnél szebb ünnepi variációt.

 

Lehet maradni a jól bevált muffin receptje mellett is, annak karácsonyi verziójára íme egy példa.

 

Egyszerűen tejszínhabbal is dekorálhatunk, a karácsonyi látványról ez esetben a kinyomtatható papírdekoráció gondoskodik.

 

A következő sablonok letöltéshez kattints a képekre.

Képek forrása: www.ourbestbites.com, pinterest.com, flickr.com